MUOKATTU 8.4.2018

Hyvää iltaa ja loppuvuotta, arvoisat lukijat!

Ajattelin, että nyt on tarvetta tarjota vähän tilannpäivitystä osan etenemisestä.

Kesän jälkeen sain tehokkaasti kuvattua seuraavaa osaa ja plääninä olikin saada koko legacy päätökseensä vuoden loppuun mennessä. Mutta toisin on käynyt.

Kuvaaminen alkoi käydä vaivalloiseksi kun peli alkoi kaatuilla yhä tiheämmin. Ajattelin ensin, että kyllä tässä silti pikkuhiljaa legacyn loppumetrit saisi hoidettua.

Mutta nyt kuluneena viikonloppuna peli ei enää tonttien lataamisen jälkeen meinaa pyöriä minuuttiakaan. Ajattelin, että joku ladattu on voinut (taas) korruptoitua ja on raskaan 50/50 prosessin aika. (Eli puolet ladatuista kerrallaan sisään - toimiiko? Jos joo niin vika ei ole niissä, jos ei niin viallinen joukko taas puoliksi, ja näin rajaamalla pitäisi löytyä peikko.)

Mutta totesin, että ongelma ei ole missään yksittäisissä ladatuissa, vaan niiden määrässä. Oli ladattujen koostumus mikä tahansa, tietyn (edelliseen verrattuna pienen) määrän jälkeen peli ei enää pyörinyt, kun kokeilin eri kansioiden yhdistelmiä. Etenkin jos kutsui tontille enemmän väkeä tms. mitä tarinan kuvaukset vaatisivat. Ilman ladattuja ja puhtailla käyttäjätiedostoilla (= antaa pelin generoida kokonaan uusi EA games kansio) peli kyllä pyöri, mutta nykivästi ja hidastellen.

 

computer%20crashes(1).png

Mutta siis, päädyin päätökseen, että tietokoneen muistissa eli RAM palikoissa on vikaa. Että ne olisivat tehneet hajoamista pitkin syksyä, kun kerran kaatumisia edeltävien pelisessioiden aika on lyhentynyt tasaisesti. Nyt siis isketään uudet palikat sisään ja parin viikon päästä pääsen vanhemmilla seuraavan kerran testaamaan (sormet ristissä), että josko peli sillä alkaisi pyöriä taas niin kuin ennenkin.

Jos ei, niin edessä saattaa olla legacyn loppuun pelaaminen ilman ladattuja, mikä olisi vähän lässähdys, mutta toivottavasti legacy niin saisi kunniakkaan päätöksen. Toivon kuitenkin, että RAM palikoiden uusiminen selvittäisi.

Eli legacy on tällä hetkellä stopissa, päivitän tilannetta lisää ennen vuoden loppua. Myös sen varalta, että jos legacy pitää nyt jatkaa vanillana ilman ladattuja loppuun, ettei tule yllätyksenä.

PÄIVITYS

Tähän väliin mahtui tosiaan 4-5 kuukauden pätkä kun peli ei toiminut. Kun perus 50/50 menetelmän jälkeen mikään yksittäinen ladattu ei paljastunut syylliseksi, yritin vaihtaa tietokoneeseen osia. Mikä siis vaati osan tilaamisen, odottelua, ja sitten kokeilua. Mutta ei.

Lopulta päädyin hataraan maalarinteippi narunpätkä viritykseen ja johtopäätökseen, että pelini ei enää vain jostain syystä kestä >2Gb määrää ladattuja. Tämä vaati toisen operaation, jossa kävin läpi ladattuni ja poistin kaiken muun paitsi tarinan kannalta oleellisen. Nyt siis helmikuusta lähtien olen saanut pelattua ja jatkettua tarinaa normaalisti. Ja loppu lähenee, edelleen on todennäköistä että tarina pääsee päätökseensä ennen 10v syntymäpäiväänsää ensi heinäkuun lopussa.

Uusi osa tulee pian.

Sitä ennen, tässä vähän esimakua tuosta säädön aikaisesta ajasta josta keräsin huvittavan kokoelman ;D

photo Sims2EP8201711262033.png

Maxisia ja patsaita kasvien tilalla ja kaikkea mukavaa... Tässä ei ole siis yhtään mitään ladattuja, mutta ei tarvinnut onneksi vain tähän tyytyä. Kuvassa ovat Niklas, Maria ja Miro. Eivätkö olekin helposti tunnistettavissa?

ekstra.jpg?1523987337

Tässä heti alkuun mahtavin sarjasta, Niklaksella ja Mirolla oikein oivat pelin valitsemat Maxis kuteet XD Ja ainahan näiden Jalavien täytyi ensimmäisenä alkaa joraamaan. Ladatut lhot ja silmät toimivat.

photo Sims2EP8201711261837.png

Huh, Maxis Inaria ei melkein tunnista, mutta Petra on aika samanlainen. Tässä siis kokeilin, että vaatteet toimii.

photo Sims2EP8201712272157.png

Tässä on jo tukat kohdillaan, mutta vaatteita vielä testailen. Niklas ei taida tykätä tavasta jolla Miro runttaa kätensä hänen olkapäänsä sisään, tai jotain...

photo Sims2EP8201711252019.png

Noniin kaikki kunnossa lopettakaapas tuo joraaminen niin päästään vihdoin kuvaamaan...

 

- Maroo