http://u.cubeupload.com/Marounne/e88aloitus.png

Tämän osan tekeminen venyi ja venyi tästä alkuvuoden tohinasta johtuen... Mutta nyt täällä, jeah. Kovin montaa tapahtumapaikkaa ei tarinassa ole, mutta sitäkin enemmän pakkaa sekottavia tapahtumia >:) Lukuintoa!

 

 

 

 

 

*********

 

http://u.cubeupload.com/Marounne/ec2Sims2EP8201506271416.png

”Hei tule katsomaan, Miro. Olen saanut mielenkiintoisen kuvan kirjeen mukana. Se on… Eetun toiselta tyttäreltä.”

”Onpas nätt… Ei hetkinen, kerroit että Felitia on nuorempi kuin Inari eli…” Miro aloitti, mutta sotkeutui sitten sanoihinsa.

”No siis periaatteessa Felitia on tässä… hmmh… ehkä viidentoista? Mutta siis hehän kasvavat paljon nopeammin niin sinulla ei ole mitään tarvetta purra kieltäsi noin…” Maria selitti huvittuneena.

”Mutta siis Felitia kertoo olevansa onnellinen tehtävänsä parissa. Hän sai poikkeuksellisen nopeasti oman avaruusaluksen ja tiimin johdettavaksi… Tässä vieressä on ilmeisesti hänen tieteellinen avustaja, ja tuossa takana teknikko, joka myös ohjaa kuvaa ottavaa kameradroidia. Kuva piti tarkoin rajata, ettei tule konflikteja tai tietovuotoa, kaikkien tieteellisten laitteiden eteen on vedetty verho…” Maria tiivisti Felitian lähettämän tervehdyksen. Miro nyökkäili ja myhäili kuin olisi ymmärtänyt paljonkin.

Maria huokaisi pienesti. Vaikea uskoa, että hän oli nähnyt Felitian vasta muutama vuosi sitten, ja nyt tyttö oli jo aikuinen kypsä nainen. Toki nopealla kasvamisella oli oma osuutensa, mutta silti Maria tunsi itsensä hirmu vanhaksi.

http://u.cubeupload.com/Marounne/b24Sims2EP8201506271418.png

Inari sai saman kuvan ja kertomuksen, ja vähän jotain muutakin, vain häntä ajatellen. Inari tuijotti lähikuvaa pitkään. Felitia todella näytti huomattavasti vanhemmalta kuin hän itse, ei tietenkään vielä vanhalta, mutta… Noh, sentään Felitia nyt selitti tässä kirjeessä, että hän kasvoi tavallista nopeammin ja oli oikeastaan iältään Inaria paljon nuorempi.

”Toivon, että en sekoittanut elämääsi liian paljon ja olet ennemmin saavuttanut jotain mukavaa siitä hyvästä että sait tietää enemmän. Tietelijä tässä vieressäni on syötävän hyvän näköinen kuten voit varmaan itsekin todeta, mutta tavattoman tylsä ja jäyhä ja tehnyt tylsiä lähestymisyrityksiä… Tykkäisin enemmän lopulta tuosta pelleilijästä takanani, mutta häntä tuntuvat taas vain koneet kiinnostavan, hän on nimennyt kaikki keksimänsä koneet naisiksi ja puhuu kuin rakastajille niille… Mutta sinua taas eivät miehet varmaan liiemmin kiinnostaneet? Toivottavasti löydät paikkasi ja jonkun vierellesi. Minä olen löytänyt jo paikkani, mutta saa nähdä kenen kanssa asetun aloilleni vielä joku päivä.” Inari vähän punehtui lukiessaan tekstiä. Tietenkin Felitian piti osoittaa olevansa niin alien ja kypsä ja ihmeellinen ja… Mutta oliko Inari sitten aikoinaan tuijottanut niin avoimen ihailevasti Felitiaa, kun oli saanut nähdä, että hupun alta paljastuikin jotain kaunista eikä kuusisilmäinen hämähäkkialien?

Inari luki vielä kerran tekstit läpi ja katseli kuvia tarkasti. Sitten ne kuului tuhota. Pari kynttilänalustaa pahoinpideltiin, kun sekä Maria että Inari vaivihkaa polttivat niiden päällä saamansa kirjeet Felitian ohjeiden mukaan, toisistaan tietämättä.

http://u.cubeupload.com/Marounne/2d1Sims2EP8201506281331.png

”Miro, tässä on vielä toinen sattumalta tänään tullut kirje, jota ei tarvitse polttaa. Siltä toiselta perheeltäsi.” Sillä kertaa Maria joutui lukemaan olan ylitse, kun Miro otti saamansa kuvan ja kirjeen haltuunsa. Miron kasvoille nousi hölmö, haikea hymy hänen lukiessaan tyttärensä kirjettä. Niin kaukana kuin he olivatkin, ainakaan Kayla ei ollut unohtanut isäänsä tai toista perhettään.

”Meillä menee hyvin, kuten huomaat. Äidillä on taas uusi miesystävä, rikkaampi kuin edellinen vielä. En ole ikinä päässyt asumaan vielä näin isoon taloon. Minulla ja Cainilla on kokonainen kerros käytettävissä tästä lukaalista. Älä huoli, ei meitä ole kuitenkaan piloille hemmoteltu. Äiti on opettanut, että menestyksen eteen pitää tehdä töitä – äidillä on oma yritys ja niissä yritystapaamisissa se tapaakin niitä muita rikkaita yrittäjiä. Äiti nyt vain… Tähtää aina vain korkeammalle eikä haluaisi asettua aloilleen liian pitkäksi aikaa. Mutta se äidistä juoruamisesta. Tämä on ehkä viimeisiä perhekuvia vähään aikaan. Cain on isossa yrityksessä johtoportaassa mukana ja muuttaa pian uuteen maahan uuden konttorin perustamista varten. Jotain hyötyä äidin lukuisista tuttavista ja suhdeverkoista. Minä taas teen mallin töitä ja opiskelen samalla milloin ehtii, kun lähinnä tulee matkustettua ympäriinsä… Mutta lupaan kyllä asettua aloilleni kunhan keho rupsahtaa. Sinun ei tarvitse huolehtia meidän perään. Toivottavasti nähdään pian taas jossain. Terveisiä Marialle ja serkuille. ”

Lopuksi Miro kääntyi ympäri sohvalla kun tiesi Marian hengittäneen siinä koko ajan niskaan – kirjaimellisesti. ”Pitäisiköhän meidänkin yrittää saada joku perhekuva aikaiseksi? Kayla voisi tykätä.” Maria kohautti olkiaan.

”Jos saat esiteltyä idean niin lapsille, että he innostuvat. Mutta voi, Kaylakin näyttää jo niin aikuiselta, Cainista puhumattakaan, muistan kun poika leikki vielä hippaa Niklaksen kanssa kun viimeksi nähtiin…”

http://u.cubeupload.com/Marounne/d62Sims2EP8201506281334.png

”Eivätkä nämä edes kasva nopeutetusti niin kuin Felitia”, Miro hymähti katsellessaan vielä kuvaa. Maria kohotti kulmaansa, kun näki Miron tuijottelevan yhtä tiettyä kohtaa kovasti.

”Naya taas ei näytä muuttuneen ollenkaan”, Maria totesi. Miro hymähti poissaolevasti vastaukseksi Marialle.

”Kadutko ikinä sitä, että et tarttunut Nayan tarjoukseen? Voisit istua tuolla nyt hänen vieressään ja teillä olisi kaksi menestyvää lasta ja asiat hyvin”, Maria kysyi.

”Een… En istuisi Nayan vieressä vaan hän olisi kyllästynyt minuun aikoja sitten. Kyllä Kayla tiesi mitä teki kun vähän juoruili äidistään. Hän halusi vakuuttaa, että tiesi minun tehneen oikean valinnan jäädessäni tänne”, Miro sanoi nopeasti. Maria taputti Miroa olalle hyväksyvästi. Juuri sen hän halusikin kuulla.

*****

http://u.cubeupload.com/Marounne/661Sims2EP8201509292202.png

”Me ollaan nyt menossa, Petra. Ootko sä nyt ihan varma ettet halua tulla?” Niklas kysyi kääntyessään ovelta ympäri. Inari puuskahti kärsimättömänä.

”Anna jo periksi, Niklas, se on koko illan ja aiemminkin sanonut että ei.”

”Mutta miksi?”

”Onko sillä väliä…”

http://u.cubeupload.com/Marounne/b46Sims2EP8201509292208.png

”Kyllä mä voin kertoa. Äiti tosi myöhään työvuorossa ja Miro menee viettämään iltaa omilla porukoilla, kun tulee jotkut kisat taas jostain suorana ja siellä teidän bileissäkään ei varmaan käydä ihan vain pistäytymässä niin kissanpennut joutuisivat olemaan turhan kauan yksin”, Petra selitti.

”Aa, no, niin, harmi…” Niklas mutisi vähän nolostuneena. Ei hän ollut bileistä intoillessaan muistanut sellaisesta huolehtia.

http://u.cubeupload.com/Marounne/1f7Sims2EP8201509292210.png

”Sitä paitsi ei mua hirveästi innosta tulla. Ne olisi kaikki mua vanhempia ja siellä vaan riehutaan ja melutaan enkä mä välitä olla sellaisen keskipisteessä. Uskokaa pois, mulla on täällä hauskempaa pentujen touhuja seuratessa ja vahtiessa, omassa rauhassa”, Petra selitti.

http://u.cubeupload.com/Marounne/181Sims2EP8201509292213.png

”Ei siellä nyt varmaan ihan niin riehakasta ole…” Niklas yritti vähätellä.

”Ai ei vai? Tessa on kuuluttanut kaikilla palstoilla miten sillä on avain vanhempien viinakaapeille ja litroittain boolia ja joltain klubilta pelastetut kunnon ämyrit!” Petra naurahti.

”No niin just ihan parasta! Mennään jo Niklas ennen kuin missataan kaikki hauska!” Niklas kurtisti nopeasti kulmiaan marisevalle Inarille. Miten voivat siskokset olla niin erilaiset… Tai siis pikkuserkukset.

http://u.cubeupload.com/Marounne/a0dSims2EP8201509292214.png

”No en mäkään sellaisesta niin hirveästi perusta mutta kun nyt kerran bändin kunniaksi nämä järkätään niin ei voi poiskaan jäädä ja varmaan Tessa on vähän liioitellut muutenkin resurssejaan…” Niklas vähän puolusteli, ettei häntä niputettaisiin samaan pakkaan Inarin kanssa.

”Ihan sama Niklas, mennään jo, tai siis mä lähden joka tapauksessa nyt niin tule perässä kunhan olet saanut juoruiltua kylliksesi”, Inari lopulta kyllästyi odottamaan.

http://u.cubeupload.com/Marounne/876Sims2EP8201509292211.png

”Joo menkää jo, että rauha laskeutuisi edes hetkeksi. Varmaan siellä innostutaan jossain vaiheessa niin, että jumputus alkaa kuulua tänne asti, ei olisi ensimmäinen kerta”, Petra kehotti ja tuuppi Niklaksen pimeyteen saapastelevan Inarin perään.

***********

http://u.cubeupload.com/Marounne/3e6Sims2EP8201512211648.png

Pekon oli vaikea yrittää myötäillä Tessan puheita. Tämä selitti hilpeänä kaikkea taivaan ja maan väliltä –pääasiassa itsestään ja omista asioistaan, mikä ei olisi voinut vähempää kiinnostaa. Mutta piti jotenkin yrittää olla kohtelias juhlien emännälle, Pekko oli kasvatettu niin… Ja varmaan Violakin, mutta tämä oli vaipunut vielä passiivisemmaksi kuin Pekko. Kunhan vilkuili välillä kännykkäänsä ja ulko-ovea. Sitä Pekkokin odotti. Kunhan Niklas ja Inari tulisivat, Pekolle löytyisi oikeasti mielekästä tekemistä.

http://u.cubeupload.com/Marounne/1a5Sims2EP8201512211644.png

Elisabet katoili milloin mihinkin piireihin juttelemaan ja Pekko oli jäänyt aikaa sitten jälkeen. Oli yllätys, miten Elisabet olikin niin kotonaan monien uusien ihmisten seassa. Innoissaan siitä, että äiti ei ollut kotona ja sai viettää vaikka koko yön juhlien, ja innostua koko ajan enemmän. Ja Jasmin nyt oli kiinnostunut ihan muista asioista, kun oli saanut myös Nickin tulemaan…

http://u.cubeupload.com/Marounne/101Sims2EP8201512211649.png

”Tämäkö se on?” Niklas kysyi ääneen vertaillessaan kännykän näytöstä osoitetta ja numerokylttiä aidan tolpassa.

”Joo. Olipahan sokkeloinen seutu. Kaikki samanlaisia taloja. Onneksi tämä on vähän erillään”, Inari murisi. Hänellä oli kiire pelastamaan ilmeisesti tylsyyteen kuolevaa Violaa.

http://u.cubeupload.com/Marounne/8dSims2EP8201512211649.png

”No niin pidä hauskaa ja käyttäydy ihmisiksi”, Inari huikkasi Niklakselle kiihdyttäessään askeliaan.

”Hei miten niin aiotko sä heti kadota johonkin?” Niklas ihmetteli turhautuneena. Inari puhutteli häntä kuin pikkuveljeä.

”En suinkaan, mutta bileissä saattaa vähän vain käydä niin, etenkin jos sattuu olemaan se juhlittava… Usko pois mulla on kokemusta enemmän kuin sulla.” Sitten Inari työnsi ulko-oven auki suurieleisesti.

http://u.cubeupload.com/Marounne/cafSims2EP8201512211650.png

”Hei ketäs täältä tulee! Jes vihdoin. Mä ainakin ihmettelin aiotteko te feidata meidät tai jotain. Mutta väistäkää mä meen tupakalle”, vaaleatukkainen tyttö sirkutti pujotellessaan Inarin ja Niklaksen ohi. Hanna kai.

”Joo Tessa alkoi jo hermostua ettette te tulekaan”, totesi toinen nojatuolilta. Se se Hanna taisi olla, ja toinen oli Silja, eikun… Niklas hymyili väkinäisesti molemmille vastaukseksi. Juuri niitä saman kouluikäluokan tyttöjä, faneja, joiden kasvot olivat tutut, mutta kaikki nimet menivät sekaisin Niklaksen päässä.

http://u.cubeupload.com/Marounne/e50Sims2EP8201512211651.png

Inari pyyhkäisi kädellään kaikki ”tervetuloatoivotukset” sivuun ja etsi katseellaan Violan kuin saalistava eläin.

http://u.cubeupload.com/Marounne/45dSims2EP8201512211653.png

Pekko ei ehtinyt Niklaksen luokse ennen kuin sikin sokin paikkaa vaihtavat ihmiset tulivat väliin. Odottaessaan Pekko ei ainakaan Inarista saanut heti seuraa. Tämä liimautui heti kiinni Violaan ja blondikin piristyi kuin olisi käännetty virtanappula päälle, pois lepotilasta.

http://u.cubeupload.com/Marounne/7fSims2EP8201512211654.png

”Ääh mee Pekko Niklaksen luo. Tossa se nyt vaan pyörii kuin hylätty koiranpentu. Me pärjätään kyllä Violan kanssa”, Inari joutui korottamaan ääntään huudoksi. Joku loppujenkin bändin jäsenten tulosta innostunut oli kääntänyt musiikin kovemmalle ja hihkui ”nyt bailataan” kilpaa kaiuttimien kanssa. Pekko kohautti vain olkiaan, kun ei saanut kunnolla selvää Inarin sanoista, mutta käsitti kyllä hätistelevien käsiliikkeiden viestin. Hän oli nyt epämieluinen kolmas pyörä.

http://u.cubeupload.com/Marounne/92dSims2EP8201512211656.png

Vihdoin Pekko tunsi olevansa oikeassa paikassa heittäessään tutut ylävitoset Niklaksen kanssa. Samalla lailla kuin aina heidän tavatessa, bändin harjoittelupaikan varmistuessa, yhteisen kokeen mentyä hyvin, bändikisassa lavalta laskeutumisen jälkeen… Myös Niklas piristyi hymyilemään aidosti vastailtuaan vain väkinäisesti irvistäen ihmisten kyselyihin ja toivotuksiin.

http://u.cubeupload.com/Marounne/efeSims2EP8201512211656.png

”Onko nyt kaikki täällä? Mä en ole nähnyt vielä Jasminia tai Elisabetia, vaikka kuulin kyllä että kaikkien bändiläisten pitäisi olla nyt täällä”, Niklas mietti ääneen. Pekko tirskahti.

”Kuule, jos käännät vähän katsettasi vasemmalle niin löydät Jasminin. Tosin atomipommi saisi räjähtää eikä ne silti varmaan huomaisi muuta kuin toisensa”, Pekko selitti huvittuneena.

Niklas vilkaisi lyhyesti.

”Okei, missä Elisabet on?” Niklas kysyi nopeasti aihetta vaihtaakseen.

http://u.cubeupload.com/Marounne/959Sims2EP8201512211706.png

”Tuoltahan se tulee”, Pekko ehti varoittaa ennen kuin siirtyi sivummalle jammailemaan. Pekko oli ehtinyt jo vaihtaa tervehdyksensä Elisabetin kanssa, ja nyt koko bändin paikallaolosta innostuneena heittäytyi irrottelemaan muiden kanssa tanssilattialle.

”Siinähän sä olet! Mä luulin jo että te Inarin kanssa ette tule kohta ollenkaan”, Elisabet sirkutti.

Niklas kohautti vaivaantuneena olkiaan. Saman asian sai kuulla joka suunnalta, mutta nyt Niklas oli vasta oikeasti pahoillaan myöhässä tulemisesta.

http://u.cubeupload.com/Marounne/77dSims2EP8201512211707.png

”Olen mä jo hetken täällä ollut, mutta en tullut heti moikkaaman sua kun en vain meinannut tunnistaa sua kun…” Niklas rykäisi ja haroi niskan lyhyitä hiuksia kiusaantuneena. Ensin hän yritti puolustella sitä, että oli tullut myöhässä ja sitten tapansa mukaan meni taas ojasta allikkoon… Toivottavasti Elisabet ottaisi Niklaksen kommentin kehuna, koska sellaiseksi sen Niklas tarkoitti.

Elisabet katseli ensin Niklasta ymmällään, kunnes tytön ilme kirkastui ja Elisabet naurahti lyhyen kiherryksen.

”Aa, näitä kuteita ja meikkiä ja kaikkea varmaan tarkoitat? Tessa auttoi, ja halusin pukeutua erityisesti koska tää on erityinen ilta.” Niklas nyökytteli kovasti, mutta ei ihan kuullut kaikkea. Se taisi näkyä myös ilmeestä.

http://u.cubeupload.com/Marounne/cbfSims2EP8201512211707.png

”Mä olin matkalla keittiöön hakemaan juotavaa, tuutko mukaan niin voidaan puhua huutamatta?” Elisabet ehdotti huomattuaan Niklaksen eleet ja viittoi vielä avuksi oikeaan suuntaan, jos Niklaksen oli ollut taas vaikea kuulla.

”Joo menkää siellä on kaikkea hyvää tarjolla, kiitos seurapiirien kuningataren suosion”, Pekko heitti väliin. Niklas kohautti olkiaan ja seurasi Elisabetia.

http://u.cubeupload.com/Marounne/1a4Sims2EP8201512211657.png

Niklas katseli hetken hiljaisuuden vallitessa kuinka Elisabet täytti lasinsa boolilla.

”Ota säkin”, Elisabet kutsui antaen tilaa.

http://u.cubeupload.com/Marounne/ffaSims2EP8201512211659.png

”Tässä on varmaan alkoholia, ja sä olet alaikäinen. Onko tää hyvä idea?” Niklas varmisti varovasti. Elisabet naurahti ja huitaisi kädellään vähättelevästi.

”Mä olin itse tekemässä sitä, heti kun Tessa oli meikannut mut. Siinä on ihan vähän, se on melkein kuin mehua. Muut marisi, mutta Tessa piti mun puolia kivasti. Saavat muut juoda vahvempaa jos haluavat omista tuomisistaan tai Tessan vanhempien kaapista”, Elisabet selitti kepeästi.

Niklas kohotti kulmiaan. Mistä lähtien Elisabetista ja Tessasta oli tullut niin kovasti kavereita? Niklas oli aina kuvitellut, että väkinäisten hymyjen ja onnitteluiden takana oli kateus siitä, että juuri Elisabet oli päässyt laulajaksi bändiin pitkän etsinnän päätteeksi. Tytöt ovat outoja.

http://u.cubeupload.com/Marounne/306Sims2EP8201512211700.png

Ainakin Elisabet puhui totta. Kuin olisi mehulimsaa juonut. Hyvää mehulimsaa.

http://u.cubeupload.com/Marounne/96cSims2EP8201512211701.png

Niklas siemaili juomaansa ja yritti pysyä jotenkin Elisabetin ja ilmeisesti Iiris-nimisen tytön jutussa mukana. Ne juttelivat bändikisan voittajista, mutta vaihtoivat ihan liian pian muihin juttuihin, jotain muotibloggaajista, tai jotain. Inarilla oli omaa hauskaa Violan kanssa. Pekko oli jossain. Niklas tunsi olonsa ikävystyneeksi, ja ettei oikein kuulunut tällaiseen ympäristöön. Muilla näytti olevan niin hulvattoman hauskaa. Mitä hauskaa tässä oli? Musiikkia kovalla, ja aina olisi pitänyt olla kiinnostuneena juttelemassa jonkun uuden tyypin kanssa jostain uudesta. Se tuntui raskaalta.

Niklas poistui takavasemmalle kuppinsa tyhjennettyään, eikä kukaan näyttänyt huomaavan. Niklas tarvitsi vähän tilaa.

http://u.cubeupload.com/Marounne/e67Sims2EP8201512211711.png

”Mitä teille kuuluu?” Niklas sai helpotuksekseen kysyttyä huutamatta. Ja onneksi Jasmin ja Nick myös irtaantuivat toisistaan pian, toisin kuin Pekko oli lupaillut.

”Mitäs tässä, mukavat juhlat, ei hullumpi tapa viettää yhteistä vapaailtaa”, Nick vastasi. Niklas joutui kääntämään katseensa mieheen. Yleensä hän oli tottunut puhumaan vain Jasminin kanssa silloinkin, kun tämä oli miesystävänsä seurassa. Niklas hymyili lyhyesti vastaukseksi.

”Niinkö, Jasmin…?” Niklas vähän yritti. Yksinäisyys hiipi taas, kun ei saanutkaan heti yhteyttä ystävään. Jasmin nyökytteli hitaasti ja silmät puoliummessa, pehmoisen hölmösti hymyillen.

”Tämä on Jasminin ensimmäinen vapaa ilta todella pitkään aikaan…” Nick vain selitti hyväillessään naisystävänsä olkapäätä. Niklas hymyili entistä lyhyemmin ja väkinäisemmin ja toivotti parille hyvää jatkoiltaa.

http://u.cubeupload.com/Marounne/a79Sims2EP8201512211712.png

Niklas asteli hämillään takaisin isompaan joukkoon olohuoneeseen. Melu oli yhtä kova kuin aiemminkin, mutta Niklas ei ollut Nickin ja Jasminin kanssa keskustelua yrittäessään tullut huomanneeksi melun laadun vaihtuneen.

”Täällä on karaokelaite?” Niklas huusi ääneen hölmistyneenä. Elisabet ei kuullut. Laitteen musiikki oli tarpeettoman kovalla, laulajat joutuivat rääkymään sen kanssa kilpaa. Ja sitten yleisö vielä lauloi mukana ja hurrasi. Tessa ystävineen olivat peruskaraokelaulajia, suurin osa nuoteista oikein mutta liikaa yrittämistä niin, että oli vähän työlästä kuunnella.

http://u.cubeupload.com/Marounne/824Sims2EP8201512211715.png

”Äh, tuu nyt tänne lähemmäs, Viola”, Inari maanitteli, kun Viola oli istuutunut sohvalle esityksiä kuuntelemaan jäykästi pienen matkan päähän Inarista.

”Mutta…” Viola vastusteli vaisusti, kun Inari alkoi kallistaa vaaleaverikköä puoleensa hartiasta pitäen.

http://u.cubeupload.com/Marounne/10Sims2EP8201512211716.png

”Hei, ei kukaan kiinnitä meihin huomiota ja jos kiinnittää niin ihan sama. Mä haluan olla tän illan sun kanssa”, Inari perusteli.

”Ja mä sun kanssa”, Viola lupasi epäilemättä. Hänen olisi kuulunut olla varovaisempi, mutta hän ei halunnut.

http://u.cubeupload.com/Marounne/9dfSims2EP8201512211714.png

”Hei, oottakaa, mä olin seuraavana jonossa!” Pekko meuhkasi, kun Tessa vihdoin katsoi saaneensa olla tarpeeksi huomion keskipisteenä taas vähän aikaa ja laski mikrofonin kädestään. Pekon viittilöinti ei tuottanut tulosta.

”Niklas, mä otin vapauden laittaa meidätkin duettoa varten jonoon”, Elisabet ilmoitti innostuneena, kun sai äänensä kuuluviin ilman huutamista laulajien vaihtuessa.

http://u.cubeupload.com/Marounne/9eaSims2EP8201512211714.png

”Mutta… Mutta enhän mä laula…” Niklas alkoi puolustella.

”Voi kyllä laulat, ihan hyvin, oot näyttänyt mulle miten haluat sun sävellyksiä esitettävän ja hyräilet itseksesi”, Elisabet muistutti sormeaan leikkisästi heristäen. Niklas ei voinut enää muuta kuin kohauttaa olkiaan voimattomana.

”Okei kiitti mä tuun”, Pekko vihdoin huomioitiin ja punapää lähti raivaamaan hitaasti tietään joukon läpi laitteelle. Niklas sai tilaisuuden vielä hengähtää ja varautua koetukseen. Ei hän todellisuudessa epäillyt laulunlahjojaan, mutta julkinen esiintyminen ensimmäistä kertaa ikinä hermostutti. Vaikka Elisabetilla olisi varmasti vanhan konkarin otteet.

http://u.cubeupload.com/Marounne/130Sims2EP8201512211719.png

”Oho kato, Pekko pääsi sittenkin esiintymään nyt jo.” Kaikkien katseet kääntyivät Inarin lupausten mukaisesti uuteen esiintyjään, pari sohvalla sai olla rauhassa. Pekko oli laulanut aiemmin vain ehkä jotain taustoja joihinkin biiseihin, joten kaikki odottivat, mitä Pekolla oli tarjota. Yllättynyt supina täytti huoneen kun kaiuttimet alkoivat syytää räppibiittiä, ihan jotain muuta tyyliä kuin mitä Niklaksen bändi soitti.

http://u.cubeupload.com/Marounne/c28Sims2EP8201512211723.pnghttp://u.cubeupload.com/Marounne/16eSims2EP8201512211723.pnghttp://u.cubeupload.com/Marounne/271Sims2EP8201512211724.pnghttp://u.cubeupload.com/Marounne/836Sims2EP8201512211721.png

”Vitsi, mä en tiennyt että Pekolla on tällainenkin puoli!” Elisabet totesi istuutuessaan Violan ja Inarin viereen. Pekko veti hyviä riimejä ja sai yleisön mukaansa heti hämmennyksen hälvettyä. Elisabet ei kuitenkaan saanut yhtä lailla esitykseen kuin toisiinsa uppoutuneelta pariskunnalta vastausta ja huomasi toisella puolella istuvan Elisan, jolle kertoa asiansa.

Niklas tyytyi nyökyttelemään itsekseen. Kyllä hän oli tiennyt Pekon innostuksesta muihinkin musiikkityyleihin, mutta kaikki muu – mukaan lukien ooppera – oli ollut kausiluonteista. Räppiä Pekko oli kuitenkin harrastellut itsekseen lapsesta lähtien, ja taidot olivat yhä tallella nähtävästi.

http://u.cubeupload.com/Marounne/c7fSims2EP8201512211726.png

Parin kappaleen jälkeen väkijoukkoon alkoi taas syntyä rakoa ja hetkeksi rauhoittuneet juhlijat katselivat ympärilleen miettien, kuka ilmestyisi tarttumaan Pekon jättämään mikkiin.

”Mä en oikein vieläkään tiedä, Elisabet…” Niklas mutisi. Väkijoukko lähinnä puhui keskenään, mutta valmistautuviin esiintyjiin luotiin enemmän uteliaita katseita kuin aiemmilla kerroilla, Pekkoa lukuunottamatta. Luonnollistahan se oli, kun itse juhlittavat päättivät esiintyä, mutta…

”Rauhoitu. Mä tiedän just hyvän”, Elisabet sanoi pyöritellessään kosketusnäytöltä haluamansa kappaleen.

http://u.cubeupload.com/Marounne/3c5Sims2EP8201512211727.png

”Voi ei, Elisabet”, Niklas naurahti hyväntuulisesti kun hän ja varmaan kaikki muutkin tunnistivat parin ensimmäisen intron soinnun jälkeen kappaleen. Se oli koulun alkuaikojen diskoissa aivan liikaa soinut siirappinen hittiduetto. Niklaksella ei olisi ainakaan vaikeuksia muistaa laulunsanoja.

”Mitä? Kaikille tutut biisit ovat eniten tällaisissa tilaisuuksissa yleisön mieleen, ja mä tykkään oikeasti tästä…” Elisabet puolusti valintaansa ensin ylimalkaisesti, mutta lisäsi mielipiteensä lopuksi hiljaisemmalla äänellä ja vähän punastuen. Niklas sai vuorostaan hymyillä rohkaisevasti.

”Niin mäkin”, Niklas mutisi hiljaa yhä hymy leveänä. Sitten ensimmäiset laulunsanat ilmestyivät karaokelaitteen näytölle, mutta kummankaan ei tarvinnut niitä sieltä lukea.

http://u.cubeupload.com/Marounne/9f0Sims2EP8201512211729.png

”Hei vitsi, mä sain mun ensisuudelman kun tää tuli hitaana jossain kouludiskossa!”

”Mitä, Jere, oikeestiko sä muistelet tollaisia? Tuleeko tippa linssiin?”

”Ääh oo hiljaa Silja mä kuuntelen, tästä voi tulla tosi makee versio.”

http://u.cubeupload.com/Marounne/737Sims2EP8201512211743.png

Elisabet oli ollut oikeassa arvatessaan, että kappale yhdistyi monella varhaisemman lapsuuden muistoihin. Ne harvat, jotka olivat harhautuneet kauemmas, riensivät takaisin.

http://u.cubeupload.com/Marounne/85Sims2EP8201512211731.png

”Ääh hirveen lälly biisi…” Pekko mutisi itsekseen vinosti hymyillen. Olisivat valinneet jonkun rajun ja taituruutta vaativan biisin. Mutta kai se fiilis oli tärkein.

http://u.cubeupload.com/Marounne/afSims2EP8201512211731.png

Tessa oli ainoa joka suuntasi selkeästi poispäin laulajista. Tämä ei ollut hänen suunnitelmissaan.

”Niklaksen piti laulaa joku romanttinen duetto mun kanssa…” Tessa murahti tyytymättömänä siihen, ettei ollut keksinyt lopultakaan hyvää keinoa vaihtaa paikkoja Elisabetin kanssa, joka oli ehtinyt raapustamaan nimet varauslistaan ensin.

http://u.cubeupload.com/Marounne/386Sims2EP8201512211733.png

”Siellä ne irrottelevat kaiken huomion keskipisteenä…” Kaikilla oli hauskaa. Tessalla pyöri mielessä synkkiä, kateellisia ajatuksia.

http://u.cubeupload.com/Marounne/3aeSims2EP8201512211734.png

”Ai niin eikä täällä ollut kuin jotain helvetin mehua vaan…” Tessa hymähti lopettaessaan suunnittelemansa harmien hukuttamisryypyn tuloksettomana.

http://u.cubeupload.com/Marounne/797Sims2EP8201512211735.png

”No mitäs täällä tapahtuu? Eikö sun pitäisi olla jonottamassa vuoroa Niklaksen kanssa niin kuin suunnittelit?” Laura oli Tessan vanhempia kavereita, jonkun vanhan kaverin isosisko, johon Tessa tykästyi enemmän ja lemppasi tylsän pikkusiskon.

http://u.cubeupload.com/Marounne/483Sims2EP8201512211741.png

”No joo mutta ei siitä vittu enää tule mitään, kun Elisabet ehti ensin viemään estradin niin en pysty mitenkään kilpailemaan, jos mä olisin edes ensin päässyt, mutta nyt vaikuttaisin vaan surkealta jäljittelijältä…” Tessa irvisti itsekseen, kun Niklas ja Elisabet venyttivät äänensä pitkiin, toisiinsa kietoutuviin säveliin. Äänet sointuivat hyvin yhteen.

”Ei sun juhlailta voinut pelkästään siitä olla kiinni. Nostetaan vähän kierroksia niin tollaset vaikuttaa kohta pieneltä”, Laura lupasi viittoen kohti vähän sivummalle jätettyihin vahvoihin alkoholijuomiin.

”Sä oot ihan paras, Laura”, Tessa myhäili kerätessään tylsät mehu- ja limupullot pois ruokapöydältä, joilla aiemmin boolia oli täydennetty. Nekin olivat jotain hienoja blendereitä lasipulloissa koristeellisilla etiketeillä, ei kukaan huomaisi jos pullo vähän muuttuisi.

http://u.cubeupload.com/Marounne/c8bSims2EP8201512211736.png

Niklas ja Elisabet olivat päässeet laulussaan siihen herkempään viimeiseen osaan, jolloin viimeistään diskoissa parit olivat nojautuneet toisiaan lähemmäs. Elisabet kääntyi katsomaan Niklasta ensimmäistä kertaa kunnolla laulun aikana.

http://u.cubeupload.com/Marounne/99bSims2EP8201512211738.png

”I need to go, I don’t want to, but I need to, because I’m doing it for us, we will be stronger on our own for now.” Niklaksen hymy jähmettyi hieman kasvoille. Aiemmin muuta kuin omien biisien sanoma ei ollut uponnut perille asti, sanat eivät olleet hirveästi rekisteröityneet. Mutta nämä sanat, ja sanat jotka Niklaksen täytyisi…

http://u.cubeupload.com/Marounne/29Sims2EP8201512211738.png

”And I’ll be waiting. Because we are like two trees grown together, winding around each other. Even if uprooted, the prints are still there, and they will always be. Just as I will always be here, waiting.”

http://u.cubeupload.com/Marounne/b0dSims2EP8201512211739.png

“Waiting, waiting, always…” Loppukappale oli vain yhtä aikaa laulettavia iskusanoja. Mutta niillä oli nyt enemmän merkitystä Niklakselle kuin koskaan aiemmin. Hänen täytyisi puhua Elisabetin kanssa muutenkin, kuin tämän laulun kautta…

http://u.cubeupload.com/Marounne/7e9Sims2EP8201512211739.png

Pekko seurasi vaienneena kuinka laulu hiipui loppunsa ja Niklas ja Elisabet kääntyivät kiittämään yleisöä. Muut hurrasivat. Mutta Pekko oli älynnyt saman kuin Niklas.

http://u.cubeupload.com/Marounne/9dcSims2EP8201512211740.pnghttp://u.cubeupload.com/Marounne/86Sims2EP8201512211745.png

Hyvä ihme. Elisabet oli oikeasti lähdössä sille kiertueelleen. Lähtöpäivästä, tai kiertueen kestostakaan, ei ollut vielä aiemmin ollut puhetta kisamenestyksen ja koittavien bileiden tohinassa, mutta… Tämä alkaisi pikkuhiljaa olla tässä. Heidän bändinsä.

http://u.cubeupload.com/Marounne/4adSims2EP8201512211743.png

”Vitsi se oli siistiä. Meidän olisi pitänyt… Pitäisi laulaa enemmän”, Elisabet totesi hieman hengästyneenä, onnellisesti hymyillen.

Niklas vastasi Elisabetin toteamukseen vähän pakotetun riemukkaasti.

http://u.cubeupload.com/Marounne/debSims2EP8201512211742.png

”Joo niin oli! Ihan liian pitkä aika siitä kun olen juuri tuon biisin laulanut, tai siis, yleensä kuullut…” Niklas yritti ottaa kömpelöön tapaansa hankalan aiheen esille. Elisabet väläytti pikaisen hymyn, kun keräsi samalla mikrofonit molemmilta pois ja sammutti karaokekoneen.

http://u.cubeupload.com/Marounne/340Sims2EP8201512211746.png

Sillä onneksi, ja epäonneksi, joku laittoi juuri silloin tanssikaiuttimet takaisin päälle, päättäen omalla luvalla, että illan karaoket olivat siinä. Niklas päätteli, että Elisabet ei ollut kuullut aivan kaikkea mitä Niklas sanoi.

http://u.cubeupload.com/Marounne/2c3Sims2EP8201512211752.png

”Sanoin vaan, että oli tosi kivaa”, Niklas siis joutui huutamaan kun tanssimusiikki yltyi, samoin kuin ihmisten puheensorina. Niklakseen ja Elisabetiin ei kiinnitetty enää huomiota. Ainakin Tiiaa kiinnosti enemmän, että hänen boolimukinsa oli tyhjentynyt aikaa sitten.

http://u.cubeupload.com/Marounne/d14Sims2EP8201512211755.png

”Ja kyllä me ehditään vielä laulaa ja soittaa yhdessä ennen kuin sä lähdet, niinhän? Ja sä tulet takaisin, eikö?” Niklas pakottautui latelemaan ne mieleen nousseet kysymykset. Elisabet nyökkäsi hymyillen.

”Joo, näin on suunnitelmissa, mutta suunnitelmat ja aikomukset voi muuttua, mä uskon että meidän kaikkien kannattaa pidättää oikeus siihen”, Elisabet huomautti sovittelevasti.

http://u.cubeupload.com/Marounne/48cSims2EP8201512211754.png

”Totta, justhan sä sait mut laulamaan karaokea ekaa kertaa, kiitos siitä, oli tosi kivaa”, Niklas totesi. Hän halusi peittää kasvoilleen nousseen epäilyksen surun siitä, tulisiko Elisabet lopulta takaisin. Mutta hänen ei ollut tarkoitus antaa suukkoa, edes poskelle. Se vain lipsahti.

Niklas odotti jännittyneenä mitä mieltä Elisabet olisi, mutta tämän hymy tai käytös eivät muuttuneet. Tyttö katosi vilkuttaen juttelemaan häntä paikalle viittovalle Iirikselle, melkein törmäten keittiöön suuntaavaan Tiiaan. Niklas oli ehtinyt jo luulla, tai kenties toivoa, liikaa eleensä vaikutuksista.

http://u.cubeupload.com/Marounne/58fSims2EP8201512211748.png

”Se oli ihan sikasiistin kuuloista! Missä sä Tessa oikein olit? Mä ainakaan en ollut ikinä ennen kuullut Niklaksen laulavan livenä muuta kuin taustoja… Tai siis ollenkaan!” Tiia riensi kertomaan Tessalle kun huomasi tämän keittiöstä. Booli saisi odottaa hetken.

”Joo no, täällä ei ollut meluisaa ja piti parista jutusta jutella Lauran kanssa…” Tessa vain selitti. Laura kohotti kulmaansa ja viittoi kädellään vaivihkaa boolin suuntaan Tiian takana.

http://u.cubeupload.com/Marounne/60Sims2EP8201512211749.png

”Mutta otetaanpas nyt boolia ja mennään takaisin muiden luokse”, Tessa johdatteli ystäväänsä. Tiia myöntyi muistaessaan, miksi oli alun perin keittiöön tullut.

Tiia ei ollut muutenkaan kaveripiirinsä välkyimmästä päästä, mutta jopa hän olisi ollut epäileväinen jos olisi nähnyt virneen, jolla Tessa seurasi hänen boolin annosteluaan.

http://u.cubeupload.com/Marounne/ef3Sims2EP8201512211749.png

Ja sitten juomista.

”Tää on jotenkin… Maistuvampaa kuin aiemmin”, Tiia kommentoi, kun huomasi Tessan jostain syystä katselevan häntä odottavasti.

”Aa, no se voi johtua siitä että piti laittaa toisenlaista mehua kuin aiemmin kun se edellinen loppui”, Tessa selitti nopeasti.

”Okei, on tää silti hyvää”, Tiia hyväksyi selityksen itsekseen nyökäten, ja otti uuden ison kulauksen.

http://u.cubeupload.com/Marounne/78bSims2EP8201512211749.png

”Laura mitä mä tekisin ilman sua”, Tessa supatti olkansa yli. Laura risti kätensä omahyväisenä.

”Itkisit sydänsuruja huoneesi nurkassa kuin kersa. Otapas tosta pöydän pullosta vähän boolia raakana jos tiedät mitä tarkoitan, ja mennään. Pitää käydä laittamassa paremmat tanssimusat, ja entistä paremmat bileet käyntiin”, Laura ohjeisti.

http://u.cubeupload.com/Marounne/dc2Sims2EP8201512211756.pnghttp://u.cubeupload.com/Marounne/81bSims2EP8201512211759.pnghttp://u.cubeupload.com/Marounne/598Sims2EP8201512211800.pnghttp://u.cubeupload.com/Marounne/e1aSims2EP8201512211801.pnghttp://u.cubeupload.com/Marounne/f32Sims2EP8201512211809.pnghttp://u.cubeupload.com/Marounne/f0eSims2EP8201512211810.pnghttp://u.cubeupload.com/Marounne/b86Sims2EP8201512211810.pnghttp://u.cubeupload.com/Marounne/bc2Sims2EP8201512211809.png

Ja bileethän paranivat, ainakin joidenkin käyttämällä mitta-asteikolla.

http://u.cubeupload.com/Marounne/ffeSims2EP8201512211812.png

”Heh, huuhhuh, pitää kohta vähän istahtaa ja hakea jotain viilentävää juomista”, Niklas puuskutti, kun edellinen biisi loppui ja musiikki vaimeni sen verran, että sai puhuttua ilman että huusi kurkku suorana.

”Ääh mikä vanhus susta yhtäkkiä tuli! Kun mä jaksan vaikka koko yön”, Elisabet hihkui. Niklas unohtui hetkeksi katsomaan tytön liikehdintää, ennen kuin huomasi Elisabetin katsovan häntä odottavasti toinen kulma koholla.

”Tota missähän kaikki muut on?” Niklas kysyi vaihtaakseen puheenaihetta, tai mitä lie. Elisabet tirskahti. Tyttö oli nauranut ja hihkunut koko ajan enemmän illan mittaan, posket yhtä punaisina kuin paitansa.

http://u.cubeupload.com/Marounne/9c8Sims2EP8201512211815.png

”Tässähän ne ympärillä, ei me yksin olla pönttö!” Elisabet nauroi ja pyörähti kömpelösti ympäri. Niklas pyöräytti silmiään. Tätäkin oli tapahtunut illan aikana koko ajan enemmän. Tällaisia helppoja tyhmiä vitsejä… Tai sitten Elisabet ei oikeasti älynnyt.  Niklas ei turhautumiseltaan vaivautunut kysymään taaskaan kummasta oli kyse. Niklakseen oli laskeutunut jotenkin hälläväliä asenne. Kai tämä kaikki riehuminen turrutti.

”Tarkoitan siis bändiläisiä”, Niklas siis vain tarkensi.http://u.cubeupload.com/Marounne/17Sims2EP8201512211816.pnghttp://u.cubeupload.com/Marounne/5fbSims2EP8201512211816.pnghttp://u.cubeupload.com/Marounne/30aSims2EP8201512211817.png

”Nooh… Inari ja Viola hääti ne meidän vanhemmat rakastavaiset sohvalta keittiöön viime tiedon mukaan, ja Pekko joraa jossain tuolla keskellä… Hei tää on hyvä kohta!” Elisabet selosti ennen kuin innostui pyörähtelemään niin, että Niklas joutui väistämään viuhtovia raajoja.

http://u.cubeupload.com/Marounne/8eeSims2EP8201512211818.png

Sitten Niklas ravisteli ajatuksiaan, aistejaan ja kaikkea samentavaa usvaa parhaansa mukaan sivummalle, kun hän älysi, että nyt oli asioita vinksallaan. Elisabet ei lainkaan kysellyt tai näyttänyt edes huomaavan, että hänen tanssikaverinsa katosi.

http://u.cubeupload.com/Marounne/820Sims2EP8201512211818.png

”Hei mitä sä kyyläät mun siskoa kännykkä esillä, pervo?” Niklas ärähti jollekin tyypille, jonka nimeä ei taas saanut mieleen. Näytti oikeastaan niin vieraalta, että olikohan edes samasta koulusta. Joka tapauksessa Niklaksen sisällä kiehahti nopeammin ja enemmän kuin tavanomaista.

”En mä niitä kun… Ei kuule ihan vitun sama mä meen muualle viestittelemään”, poika selitti kiireesti. Niklas ei tiennyt pitäisikö uskoa vai ei, mutta kiukku laantui heti kun tyyppi todella meni menojaan täysin toiseen suuntaan.

http://u.cubeupload.com/Marounne/d57Sims2EP8201512211819.png

Niin siis kiukku ja tunteenpalo kännykän kanssa heiluvaan tyyppiin liittyen, mutta kaikkia ongelmia ei ollut suinkaan vielä selvitetty. Niklas joutui kurtistamaan kulmiaan, kun lattia tuntui vähän keinuvan kävellessä pidempää matkaa. Olikohan sitä tullut kuitenkin juotua kaikennäköistä tarjolla ollutta liikaa? Tai sitten pitäisi vuorostaan miettiä jonkin syömistä, viime kertaa ei muistanut…

http://u.cubeupload.com/Marounne/7fdSims2EP8201512211820.png

”Hei kuulkaa, onko tää ihan tarkoituksenmukaista?” Niklas kysyi haparoiden. Hän tiesi vain, että jos Inari ja Viola halusivat jatkaa… puuhiaan… noin niin kuin yleisellä tasolla paljastumatta, niin kotibileissä kaikkien tuttujen näkyvillä sohvan nurkassa muhinointi ei varmaankaan ollut… tarkoituksenmukaista.

http://u.cubeupload.com/Marounne/1b0Sims2EP8201512211821.png

”Ääh mee Niklas vittuun siitä”, Inari ähkäisi eikä vaivautunut edes heilauttamaan kättään, saati kääntämään katsettaan. Niklas oli kuin häiritsevä kärpänen. Mutta Niklaksesta tuntui jotenkin siltä, ettei oikeastaan mikään voisi synkentää hänen mielialaansa.

”No, ihan sama, älä syytä mua sitten kun… No ihan sama”, Niklas hymähti tyhmästi naurahtaen. Hällä väliä luonne esti keksimästä enempää hyviä perusteluja tai yleensä muuta järkevää sanottavaa. Se hällä väliä luonne, joka oli laskeutunut koko yleisen menon turruttavuudesta johtuen… kai. Niklas oli tainnut käydä tämän ajatuskulun läpi jo aika monta kertaa illan aikana.

http://u.cubeupload.com/Marounne/eb9Sims2EP8201512211822.png

Tytöt eivät huomanneet kuinka Niklas jäi seisomaan viereen vähän pidemmäksi aikaa kuin olisi ollut ehkä luontevaa. Niklas katseli kaipaavasti sitä läheisyyden jakamista, suorastaan kateellisena. Olisipa hänelläkin joku jonka kanssa molemminpuolisesti… Niklas ravisteli päätään ja talsi keittiöön. Saisi varmistuttua olivatko Jasmin ja Nick todella siellä, ja nyt kaipasi jotain syötävää tai juotavaa.

http://u.cubeupload.com/Marounne/e9dSims2EP8201512211823.png

”Kuule”, Elisabet sanoi vähän hitaasti. Tummahipiäinen Iiris nojautui irvistäen lähemmäs, hän ei kuullut.

”Kuule mä sanoin”, Elisabet huusi vahvemmalla äänellä. ”Mä meen yläkertaan, kun Niklas tulee etsimään mua niin ohjaa se mun perään jooko?” Elisabet pyysi ja kikatti päälle kulmakarvojaan vihjailevasti kohotellen. Iiris nyökkäsi olkiaan kohauttaen. Hän oli huutanut äänensä jo niin käheäksi ettei tehnyt mieli puhua lisää.

http://u.cubeupload.com/Marounne/ba5Sims2EP8201512211825.png

Elisabet katseli tanssilattiaa täyden tyytyväisyyden valtaamana samalla kun lievästi horjahdellen kiipesi portaat ylös. Katse sattui kohtaamaan erityisesti Pekon kanssa pidemmäksi aikaa. Pekko näytti peukkuja bileistä nauttivan näköiselle kaverilleen. Elisabet iski silmää ja lähetti lentosuukon. Pekko seisahtui vähän hölmistyneen näköisenä, kunnes kääntyi olkiaan kohauttaen takaisin tanssimaan muiden kanssa.

Pitkään Pekko ei saanut olla rauhassa, kun häntä tönäistiin kyynärpäällä kylkeen.

http://u.cubeupload.com/Marounne/efSims2EP8201512211826.png

”Mikä sua vaivaa Pekko, mee perään!” Pekko oli saanut ympärilleen pienen joukon juhlijoita joilla oli yhtä villit tanssiliikkeet ja yhtä hauskaa. Pekko pudisti päätään epäröivän näköisenä, ymmällään, ehdotuksen heittäneelle Siljalle.

”Mee nyt vain perään, senkin hömelö!” Silja kehotti uudestaan ja tuuppasi Pekon kohti portaita.

http://u.cubeupload.com/Marounne/e5cSims2EP8201512211839.png

Niinpä Pekko asteli portaat ylös.

http://u.cubeupload.com/Marounne/a36Sims2EP8201512211839.png

Pekko ei aulassa nähnyt ketään, joten päätti jatkaa ensimmäiseen huoneeseen jonka ovelle sattui aulan ympärillä. Pekko käveli portaiden kaiteen viertä, välillä vähän kaiteesta tukea, tai siis vauhtia ottaen.

http://u.cubeupload.com/Marounne/b82Sims2EP8201512211845.png

Huoneessa häntä odotti Elisabet, joka selvästikin oli odottanut ensimmäistä, joka ovesta sattuu…

http://u.cubeupload.com/Marounne/789Sims2EP8201512211903.pnghttp://u.cubeupload.com/Marounne/27fSims2EP8201512211916.png

”Mutta… Mutta ethän sä ole…” Elisabet takelteli irrottauduttuaan Pekosta. Pekko katseli Elisabetia silmät vähintään yhtä lailla lautasen kokoisina tilanteen samasta käänteestä. Elisabet etsi Pekon kasvoja katseellaan kuin voiden ymmärtää sieltä jonkin selityksen. Pekko katseli Elisabetia ja tunsi yhä käsien lämmön ympärillään, huulien kosketuksen omillaan.

http://u.cubeupload.com/Marounne/50eSims2EP8201512211915.png

Eikä osannut vastata muuta kuin ainoalta siinä tilanteessa luontevalta tuntuvalla tavalla.

http://u.cubeupload.com/Marounne/bd5Sims2EP8201512211850.png

”Noh, missäs se Elisabet on…” Niklas huokaisi turhautuneena. Juurihan hän oli löytänyt kaikki bändijäsenet. Tai siis Pekkokin oli nyt kadoksissa… Ehkä se meni taas viilentymään ulos niin kuin monta kertaa aiemmin illan aikana, kun kerran tanssi niin rajusti koko ajan. Mutta Elisabet ei ollut sitä harrastanut niin paljon, kevyemmissä vaatteissaan… Niklas ravisteli päätään turhautuneena. Mihin hänen ajatuksensa nyt koko ajan harhailivat?

Iiriksen kanssa Elisabet oli pyörinyt pitkin iltaa, ilmeisesti joku luokkakaveri. Nyt tämän olalle Niklas meni koputtamaan lisätietojen toivossa.

http://u.cubeupload.com/Marounne/181Sims2EP8201512211855.png

”Hei tiedätkö sä Iiris mihin Elisabet meni?” Niklas huusi ja yritti oikein ääntääkin suutaan paljon liikuttaen, jotta Iiris pystyisi edes lukemaan huulilta kaverinsa nimen.

”En mä…” Iiris aloitti ensin ymmällään, kunnes Niklas näki oivalluksen valaisevan tämän kasvot. Iiris viittoi kovasti kohti yläkertaa sormellaan. Niklas kumarsi kädet yhdessä kuin kiittävä japanilainen ja sai Iiriksen naurahtamaan huvittuneena. Niklas päätti sanattoman sananvaihdon ja suuntasi ilmeisesti Elisabetin olinpaikkaa kohti.

http://u.cubeupload.com/Marounne/14cSims2EP8201512211901.png

Musiikki oli niin kovalla, että portaiden ontot askelmat värisivät basson tahdissa. Lattia tömisi, kun ihmiset tamppasivat. Niklas otti seinästä tukea portaiden monistuessa välillä näkökentässä inhottavasti. Oli Niklas sen verran viettänyt kisakatsomoiltoja Pekon kanssa ja ties mitä, jotta osasi vannottaa itselleen, että tästä lähtien pelkkää vettä loppuillan. Miten sitä olikin näin isossa joukossa ja uudessa tilanteessa tullut arvioitua väärin omat rajansa…

http://u.cubeupload.com/Marounne/658Sims2EP8201512211904.png

Niklas hymähti tympääntyneenä. Toisiinsa liimautunut pari ei edes huomannut häntä. Nämä eivät kyllä todellakaan olleet Niklaksen tyyliset bileet, entäs jos vain etsisi kaikki bändiläiset käsiinsä, yksitellen, taas kerran, ja ilmoittaisi lähtevänsä…

http://u.cubeupload.com/Marounne/486Sims2EP8201512211905.png

Niklas empi hetken, ovia oli monta. Mutta tänne ylös se Iiris oli kehottanut selvästi Niklasta tulemaan. Niklas valitsi toisen oikealta katsoen näkemänsä oven – ensimmäinen oli ilmeisesti vessa. Ainakin sieltä kuului kakomista ja itkemistä sekä jonkun ylipirteää lohduttamista. Sen enempää Niklas ei halunnut kuvitella tapahtumia.

http://u.cubeupload.com/Marounne/7d7Sims2EP8201512211906.pnghttp://u.cubeupload.com/Marounne/ee6Sims2EP8201512211906.png

Niklas jähmettyi hetkeksi. Lastenhuone. Onneksi, onneksi se oli tyhjä. Tällaista sekoilua Niklas ei haluaisi kenenkään alaikäisen näkevän. Missäköhän ihmeessä muuten oli Tessan perhe? Niklas ei edes tiennyt ketä kaikkia siihen kuului. Ainakin vanhemmat ja pikkusisarus…? Muuten, alaikäisistä puheen ollen, pitäisi löytää Elisabet. Ja tarkastaa, että Inarilla oli vielä kaikki okei, vaikkei se alaikäinen ollutkaan enää. Joka tapauksessa Niklaksesta tuntui isoveljeltä nyt. Että pitäisi varmistaa, että pienemmillä olisi kaikki okei tässä kovaa vauhtia rappioon syöksykierteessä olevassa bilesekamelskassa…

http://u.cubeupload.com/Marounne/5d3Sims2EP8201512211906.png

Niklas ei taas voinut olla katsomatta vähän liian pitkään läheistä kanssakäymistä. Joku Niklasta tuntematon voisi nauraa että olet jätkä puutteessa käytä asemaa hyväksi ja ota itselle joku fani lämmikkeeksi. Ensimmäinen osa ehkä joo..... Mutta Niklas ei haluaisi mitään "satunnaista lämmikettä", niin kuin Niklas oli kuullut joidenkin puhuvan alentavasti kumppaneistaan, vaan jonkun pysyvän ja tärkeän, oikean… Pitäisi etsiä Elisabet nyt ensiksi.

http://u.cubeupload.com/Marounne/e46Sims2EP8201512211908.png

Seuraava huone ei ollut tyhjä, mutta kuten Niklas sai pian huomata, ei myöskään tuottanut tulosta Elisabetin löytymisen suhteen. Joku väisti kun Niklas vahingossa avasi oven kyseisen seisoskelijan päälle.

http://u.cubeupload.com/Marounne/9e8Sims2EP8201512211913.png

”Ai, se olitkin vaan sinä, Nick”, Niklas huokaisi ensin kun Nick saman tien Niklasta väistettyään siirtyi istumaan.

”Joo, mä ja Jasmin.”

Sitten vasta Niklas kiinnitti huomiota kunnolla siihen, että joku toinenkin oli huoneessa, joku tuttu… Hyvin vieraassa tilassa.

http://u.cubeupload.com/Marounne/860Sims2EP8201512211912.png

”Aa, tota, Jasmin väsähti vai?” Niklas yritti päätellä kiusaantuneena käsitettyään, että Jasmin ei ollut huomannut hänen tuloaan. Eli taisi nukkua. Tai olla sammunut…

”Joo, tai no, Jasmin oli vähän liian riehakas, kun tosiaan eka vapaailta pitkään aikaan eikä Jasminilla muutenkaan ole liiemmin ollut tapana näin viettää iltaa… Ei sitä nyt voi aikuista ihmistä koko ajan vahtia, mutta silti…” Nick selitti, mutta miehen ääni hiipui. Nick kumartui ohimennen heilauttamaan vesilasia sisältöineen, että oliko siellä tarpeeksi.

http://u.cubeupload.com/Marounne/946Sims2EP8201512211910.png

”Tota… Onko kaikki okei?” Niklas kysyi yhä enemmän kiusaantuneena.

http://u.cubeupload.com/Marounne/6f4Sims2EP8201512211914.png

”Joo, on”, Nick vastasi.  ”Mä pidän Jasminista nyt huolta niin sillä on kaikki hyvin”, Nick vakuutti.

”Mutta tulitko sä vain meitä taas katsomaan?” Nick kysyi kun Niklas oli, jälleen kerran, unohtunut mietteisiinsä sijoilleen.

”Joo tota mä etsin Elisabetia…” Niklas mutisi hämillään.

http://u.cubeupload.com/Marounne/6e4Sims2EP8201512211919.png

”Se meni tohon viereiseen huoneeseen tai ainakin joku meni vähän aikaa sitten” Nick totesi viitaten peukalollaan oikeaan suuntaan viereiseen huoneeseen, kääntämättä katsettaan rakkaastaan. Niklas kiitti neuvosta nyökkäämällä. Siihen suuntaan hän olikin seuraavaksi suuntaamassa.

Niinpä Niklas asteli jälleen kerran seuraavaan huoneeseen, vähän jo osaten odottaa jotain omituista, mutta ei kuitenkaan sitä, mikä siellä lopulta odotti.

http://u.cubeupload.com/Marounne/b8fSims2EP8201512211919.png

Niklas laittoi valot päälle. ”Onpas tämä liila…”

http://u.cubeupload.com/Marounne/e62Sims2EP8201512211921.pnghttp://u.cubeupload.com/Marounne/885Sims2EP8201512211921.png

”…huone.”

Pekko ja Elisabet. Niklas tunnisti heti, niin kuin kaikkialla muuallakin, läheisimmät ystävänsä.

http://u.cubeupload.com/Marounne/af9Sims2EP8201512211923.png

”Hei…” Niklas sanoi aivan vieraalla äänellä.

”…Aaah!” Elisabet huudahti säikkynä ja työnsi Pekon kauemmas itsestään kuulleessaan ja huomatessaan Niklaksen. Sitten Elisabet jähmettyi sijoilleen. Pekko haparoi kauemmas kuin mitä Elisabetin kevyt työtäisi oli hänet saattanut.

”Niklas…” Elisabet hengähti niin, että hädin tuskin kukaan kuuli. Pekko ainakaan ei huomannut Niklaksen läsnäoloa.

http://u.cubeupload.com/Marounne/ba5Sims2EP8201512211924.png

”Sori sori Elisabet mä en tarkoittanut mä en…” Sitten Pekkokin näytti vihdoin huomaavan, ettei Elisabet tuijottanut häntä, eikä vain kaukaisuuteen, vaan joku seisoi takana.

Samaan aikaan kun Pekko kääntyi, Elisabet jo ryntäsi hänen ohitseen Niklaksen syliin.

http://u.cubeupload.com/Marounne/cafSims2EP8201512211930.png

”Niklas!” Elisabet huudahti tällä kertaa kuuluvammin ja hiljeni sitten tyystin.

”Niklas, mä en… Sori mä en…Elisabet” Pekko ei osannut muuta kuin anteeksi pyydellä ja viittoa käsillään voimattomana. Kaikilla oli hyvin eri käsitykset tilanteen kulusta, ja siitäkin, miltä tilanteen täytyi nyt toisen silmin vaikuttaa. Kaikkein eniten hämillään oli kyllä Niklas.

http://u.cubeupload.com/Marounne/652Sims2EP8201512211930.png

”Tota… Elisabet, meetkö sä alakertaan vaan nyt takaisin tai jotain…” Niklas yritti ensimmäisenä ehdottaa tilanteen purkamiseksi. Elisabet roikkui hänessä kiinni, roikkui vain, ei sanonut tai tehnyt tai itkenyt tai mitään. Niklaksen alkoi olla vaikea pysyä pystyssä. Pekko taas toisteli Elisabetin nimeä ja vilkuili tyttöä huolestuneena koko ajan.

http://u.cubeupload.com/Marounne/e6fSims2EP8201512211934.png

”Niklas, mä…” Pekko taas aloitti, mutta vaikka Niklas ei sanonut mitään, Pekko hiljeni irvistäen kuin Niklas olisi ärjynyt häntä hiljentymään.

Niklas vain tuijotti aavistuksen hämmästynyt, suurisilmäinen ilme kasvoillaan.

http://u.cubeupload.com/Marounne/decSims2EP8201512211934.png

”Mä olen menossa kotiin, luulen että sunkin olisi hyvä”, Niklas sanoi tunnustellen.

”Mutta... ei mitkään kulje enää ja… Kun mä aattelin että ehkä tänne olisi voinut…” Pekko selitti.

”Ihan sama. Mee vaikka meille, se on kävelymatkan päässä”, Niklas heitti nopeasti ennen kuin kääntyi kannoillaan, nyt piti päästä vain pois itsekin koko tilanteesta.

http://u.cubeupload.com/Marounne/b6eSims2EP8201512211938.png

Mutta se ei riittänyt. Niklas ei ensin kuvitellut tuntevansa vihaa tai ärsyynnystä tai yleensäkään mitään. Mutta pikkuhiljaa hänestä alkoi tuntua siltä, ettei halua nähdä kavereitaan… Tai oikeastaan ketään. Mutta kuitenkin Niklaksen joku syvempi puoli vaati Niklasta varmistamaan ennen lähtöä, että kaikilla olisi kaikki okei.

Niklas käveli huokaisten alakertaan. Musiikin jumputus sai pään särkemään ja ärsyynnyksen yltymään. Porukka tanssi entistä vähemmän, lähinnä vain juteltiin, tai ennemmin roikuttiin, keskenään.

”Voi ei, ihan kuin Sakke söisi Tessan naaman tai jotain. Kuinka kauan Tessa oikein jaksaa tota? Miten Tessa alun perinkään jaksaa tota?” Iiris hymähteli sille kännykkäpervolle. Nuori mies kohautti olkiaan ja riensi lähemmäs stereoita tanssimaan toisia tuuppien.

http://u.cubeupload.com/Marounne/bcaSims2EP8201512211939.png

”Ai hei Niklas, siinä rappusissa on mennyt nyt aika paljon porukkaa illalla… Ai sä et kuuntele mua no OK ihan sama”, Iiris yritti tervehtiä. Niklaksen katse oli kiinnittynyt vain Inariin ja Elisabetiin. Hyvä, kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

http://u.cubeupload.com/Marounne/aeeSims2EP8201512211943.png

”Inari, mihin Viola katosi?” Niklas kysyi ensimmäisenä Inarin luokse päästyään. Ilmeinen, turvallinen kysymys, jolla päästä alkuun. Kun Niklaksen olisi tehnyt mieli vain tehdä 90 asteen käännös kohti ulko-ovea. Pois tästä kaikesta.

http://u.cubeupload.com/Marounne/485Sims2EP8201512211940.png

”No se nimenomaan katosi, kotiinsa”, Inari selitti. Niklas kohotti kulmaansa. Inari sanoi sanat jotenkin hyvin oudolla äänensävyllä, jota Niklas ei osannut luontevasti asettaa asiayhteyteen.

http://u.cubeupload.com/Marounne/f7Sims2EP8201512212006.png

”Kun sen piti mennä valmiiksi jotta se voi sammuttaa tulipalon kun se syttyy”, Inari jatkoi.

”…Mitä?” Niklas toisti yhä enemmän ymmällään.

http://u.cubeupload.com/Marounne/514Sims2EP8201512211944.png

 ”Aa no hei vittu, sä olit oikeessa, joku helvetin kusipää meni ottaa meistä kuvia ja videota ja kaikkea ja me ollaan nyt Violan kanssa netissä uujeah, sen vanhemmat saa kyllä tietää minä hetkenä hyvänsä”, Inari lopulta puuskahti ärjähtäen.

”No mä vähän niin kuin sanoin siitä…” Niklas totesi. Ei olisi todennut tavallisesti, olisi osannut olla ärsyttämättä siskoaan turhaa enempää. Inari pyöräyttikin silmiään välinpitämättömästi.

http://u.cubeupload.com/Marounne/d1aSims2EP8201512211947.png

”No joka tapauksessa, täällä alkaa meno olla ihan perseestä, mä lähen kotiin tai jotain yhdessä Pekon kanssa, voitko sä huolehtia Elisabetista?” Niklas heitti ja keksi sanat mennessään. Jasminilla oli huolehtija. Pekko vaikutti melko normaalilta ja Niklas pärjäisi kyllä matkan kaksin kotiin ja voisi vetäytyä vaikka toiseen kerrokseen nukkumaan, jos silloin vielä tuntuisi siltä, ettei halua nähdä ketään. Mutta Niklakselle oli tässä myöhäisimmän illan aikana valjennut, että Elisabet oli kaukana tavanomaisesta. Ei tainnut se booli olla lopultakaan ihan hyvä idea, pelkkä käden heilautus silloin. Nytkin se Elisabet siinä jorasi ja hurrasi itsekseen, kovasti huojuen. Ja se minkä keskelle Niklas oli yläkerrassa sattunut… Se ei ollut normaalia. Nikas ei halunnut sen enempää vielä pohtia tapahtunutta,

http://u.cubeupload.com/Marounne/97aSims2EP8201512211948.png

”Eikö sun pitäisi prinssirohkeana…?” Inari alkoi ehdottaa, mutta Niklas katseli siskoaan uupuneena.

”Tänään on tapahtunut ihan liikaa kaikkea, mä haluaisin vain nyt mennä Pekon kanssa ja olla sitten rauhassa yksin kellarissa tai jotain”, Niklas myönsi, vilkaisematta Elisabetiin. Inari kohotti kulmaansa.

”Teille tuli riitaa vai…?” Niklas kavensi silmiään varoittavasti Inarin uteluille.http://u.cubeupload.com/Marounne/52fSims2EP8201512211944.pnghttp://u.cubeupload.com/Marounne/deeSims2EP8201512211944.png

”No joo joo, ihan sama, mä voin olla ihan hyvin täällä kuin missä tahansa muuallakin kun nyt joka tapauksessa pitää olla ilman Violaa”, Inari lupasi. ”Varos nyt vähän ilopilleri”, Inari toppuutteli heti perään, kun Elisabet horjahti joraamisessaan ja otti kikatellen tukea lähinnä Inarin rinnoista. Niklas ei jaksanut enää välittää.

http://u.cubeupload.com/Marounne/8c1Sims2EP8201512211943.png

”No mä nyt lähden. Pitäkää hauskaa tai jotain. Pitää hakea vielä Pekko yläkerrasta tai jostain täältä sitä ennen niin mennään meille”, Niklas selitti. Hän halusi pois. Pois. Inari naurahti jotenkin tilanteeseen kuulumattomasti.

”Voi kuule, se hoiperteli menemään tosta sun takaa jo aikoja sitten tän keskustelun aikana. Sillä oli tosi kiire”, Inari sirkutti. Inari kuulosti siltä, että hän oli vähintään yhtä väsynyt kaikkeen ympärillä meneillään olevaan touhuun kuin Niklas.

http://u.cubeupload.com/Marounne/9f6Sims2EP8201512211943.png

”Voi saatana…” Niklas huokaisi.

”Voi kuinka herttaista, pikku eikun isoveli kiroilee jotain ekaa kertaa elämässään”, Inari naurahti. Niklas työnsi turhautuneena Inaria otsasta kauemmas. Inari heilahti horjahtaen takaisin paikoilleen. Ei kuitenkaan yhtä pahasti kuin Elisabet, joka oli hiljalleen lopettanut joraamisensa ja vain huojui paikoillaan silloin tällöin itsekseen naurahdelleen, mutta oli välissä tosi hiljaa vain eteensä tuijotellen.

http://u.cubeupload.com/Marounne/2fcSims2EP8201512211943.png

”Sun kantsii mennä nyt jos aiot, Pekko tosiaan paineli aika vauhtia”, Inari sanoi ja kääntyi sitten vihdoin huolehtimaan Elisabetista kuten oli luvannut.

http://u.cubeupload.com/Marounne/295Sims2EP8201512211952.png

”Mennään me vähän virkistäytymään kylppärin puolelle, raikasta vettä ja niin edes päin…” Inari ohjeisti taluttaessaan Elisabetin mukana. Niklas lähti pian pois paikalta. Hän ei halunnut arvata saati kuulla mitä mahdollisesti tapahtui seuraavaksi.

http://u.cubeupload.com/Marounne/7f4Sims2EP8201512211955.png

Hän kaipasi pois.

http://u.cubeupload.com/Marounne/84fSims2EP8201512211958.pnghttp://u.cubeupload.com/Marounne/443Sims2EP8201512211959.png

”Niklas herkku mihin sä oleet menossa?” Tessa saapui paikalle lirkuttamaan. Tessan puhe oli pahempaa sokeltamista kuin kenelläkään aiemmin, mutta tyttö pysyi sentään pystyssä uhkaamatta kaatua Niklaksen syliin. Niklas ohjasi hartioista Tessaa silti ihan vain varmuuden vuoksi kauemmas.

”Kun nää bileet on ihan sua varten vaan ja kaikkea, mä haluun sut mun kaa yläkertaan.”

”Tessa et viitsisi”, Niklas ärähti alkaessaan purkaa tuntojaan. Joidenkin estojen vähentyminen oli ihan paikallaan, Niklas saisi vihdoin sanottua jotkut tarvitut suorat sanat.

http://u.cubeupload.com/Marounne/6abSims2EP8201512212001.pnghttp://u.cubeupload.com/Marounne/5faSims2EP8201512212001.png

”Nää bileet on vaan karseeta riehumista.  Enkä mä olisi sun kaa milloinkaan, vaikka kuinka känniin juottaisit ja ties mitä kauheaa, sä et ole mun tyyppiä. Kiitos tuesta bändille, mutta pidä se siinä jooko”, Niklas pyysi painokkaasti.

”Mut, mut…” Tessa takelteli ehkä ensimmäistä kertaa elämässään ilmaan jatkosuunnitelmaa.

http://u.cubeupload.com/Marounne/452Sims2EP8201512212003.png

”Sori, Tessa. Mutta mä en halua valehdella.”

http://u.cubeupload.com/Marounne/229Sims2EP8201512212004.png

Tessa irvisti itsekseen. Enemmän  tässä oli hänen kunniaansa loukattu, kuin aiheutettu sen kummempaa sydänsurua. Tessa oli aina ennen saanut kaiken haluamansa suhteellisen pienellä vaivalla. Hän oli kimpaantunut siitä, että ensimmäistä kertaa elämä tuntui hyvin epäreilulta.

http://u.cubeupload.com/Marounne/7c7Sims2EP8201512212003.png

”Lähtekää kaikki vittuun, nää bileet oli tässä!” Tessa siis rääkäisi tunnemyrskyssään. Niklas ei jäänyt seuraamaan, tepsikö käsky.

http://u.cubeupload.com/Marounne/886Sims2EP8201512212007.pnghttp://u.cubeupload.com/Marounne/349Sims2EP8201512212008.png

Niklas laahusti koko ajan hitaammin ja hitaammin pihatien päähän. Mitä hän aikoi? Saada Pekon kiinni? Jos Inari oli tosissaan sanottuaan Pekon poistuneen lujaa vauhtia, tämä oli jo lähempänä heidän kotiaan Lehtotietä kuin tätä taloa. Niklas ei ehtisi saada Pekkoa enää kiinni. Saati ehkä haluaisikaan. 

http://u.cubeupload.com/Marounne/54dSims2EP8201512212030.png

Päästyään yön rauhaan ja viileyteen, yksinäisyyteen, Niklas ei halunnut rikkoa tunnetta. Niklas kaivoi kuitenkin huokaisten kännykän esiin. Petra luuli olevansa illan ja ison osan yötä yksin kotona, joten olisi ehkä hyvä varoittaa Pekosta.

*******

http://u.cubeupload.com/Marounne/ce8Sims2EP8201512230956.png

Petra oli herännyt Niklaksen lähettämään viestiin. Siinä Niklas vain kertoi, runsaiden kirjoitusvirheiden kera, että Pekko oli tulossa Lehtotielle yöksi yksin, johonkin aikaan yöstä kai, aika kännissä kai.

”Voi nyt hemmetti”, Petra mietti pohtiessaan, mitä tehdä. Pekko itse ei vastannut puhelimeen.

http://u.cubeupload.com/Marounne/37aSims2EP8201512230959.png

Ei auttanut muuta kuin pukeutua ja mennä päivystämään ovelle. Miro oli tullut jo kotiin ja nukkui sikeästi. Mutta ei niin sikeästi, etteikö heräisi ovikelloon ja olisi kärttyinen aamulla uniensa keskeytyksestä, kun kaikki lapset yövieraineen yleensä osasivat käyttäytyä.

http://u.cubeupload.com/Marounne/3e3Sims2EP8201512231000.png

Nyt oli jotenkin hyvin poikkeuksellinen tilanne. Pekko, yksin, humalassa. Niitä sanoja ei usein esiintynyt samassa yhteydessä.

Kun Pekko lopulta laahusti ulko-ovelle, Petra avasi sen ja viittoi Pekon tulemaan sisälle mitään sanomatta. Petra odotti selityksiä, mutta Pekko pyysikin vain jotain syötävää, kun kaikki paikat kerran olivat muuten jo kiinni.

http://u.cubeupload.com/Marounne/922Sims2EP8201512231000.png

Petra mietti mielessään, että Niklaksella olisi aamulla huomattavasti selitettävää. Mutta Pekolle Petra ei osannut olla närkästynyt. Tämä oli hyvin hiljaa, ja popsi muka kiljuvasta nälästään huolimatta ruokaa hitaasti. Ihan hyvää sen olisi pitänyt olla, äidin tekemää. Yleensä Pekko ei ujostellut herkkuruokien kanssa.

http://u.cubeupload.com/Marounne/8aeSims2EP8201512231001.png

”Tuota… Menen sammuttamaan ylimääräisiä valoja ja niin edes päin. Voit jättää kaiken paikoilleen kun olet valmis, ja mennä yläkertaan…” Petra ohjeisti epävarmasti. Pekko nyökkäsi vaisusti kiitokseksi, ja merkiksi, että oli yleensä kuunnellut.

http://u.cubeupload.com/Marounne/8cbSims2EP8201512231002.png

Kun Pekko lopulta raahusti yläkertaan, Petra kävi vielä aivan viimeiseksi varmistamassa ovella kuuntelemalla, että Miro nukkui. Kuorsauksesta ei voinut erehtyä. Maria oli alkanut vuosien saatossa nukkua korvatulppien kanssa.

http://u.cubeupload.com/Marounne/eabSims2EP8201512231003.png

Petra kuunteli kuinka Pekko liikuskeli yläkerrassa, kylpyhuone, aula… Ja Petra oli kuulevinaan, että askeleet veivät lopuksi hänen omaan huoneeseensa. Tietenkin se oli ainoa missä oli valot päällä, mutta… Petra pudisti päätään. Jos Pekko jostain syystä halusi nukkua siellä, Petralla olisi sisarustensa huoneet käytettävissä. Nämä olivat teillä tietymättömillä, molemmat, kännyköistä akut loppu tai jotain… Parempi ehkä käydä vielä varmistamassa.

http://u.cubeupload.com/Marounne/197Sims2EP8201509292222.png

Petra asteli huoneeseensa. Oli liian hiljaista ja painostavaa.

http://u.cubeupload.com/Marounne/82fSims2EP8201509292228.png

”No tota… Mitä tapahtui? Tai siis haluatko sä kertoa? Niklas oli tosi outo ja puhui vain epämääräisiä viestissään, mutta mä käsitin että…” Petra aloitti varovasti. Ääni kuulosti liian kovalta ja kimeältä, eikä hänellä ollut oikeasti mihin tarttua. Hän yritti saada vain Pekon puhumaan, koska tätä vaivasi selvästi jokin. Pekko oli selkeästi väsynyt, mutta vaikutti siltä, ettei saisi nukuttua ennen kuin saisi purettua ajatuksiaan ääneen. Petrakaan ei menisi nukkumaan ennen kuin Pekolla olisi kaikki hyvin.

”Joo. Voin mä…” Pekko mutisi epäselvästi tuijottaessaan raskain silmin eteensä. Petra terästäytyi hieman. Jos Pekko todella oli niin huonossa kunnossa kuin Niklas oli antanut ymmärtää, ehkä olisi sittenkin parempi keskustella vasta kun kaikki olisi selkeämpää aamulla… Tai siis kun Pekko olisi selvempi.

”Ei sun ole pakko tietenkään jos ei…”

”Ei kun mä haluan. Mun tarvitsee. Mä mokasin. Mä en tiedä voidaanko me enää mitenkään palata entiseen”, Pekko kuitenkin vakuutti, nyt selkeällä mutta kuitenkin ontolla äänellä, joka sai Petran värähtämään. Tämä ei ollut se aina vitsaileva ja hyväntuulinen Pekko, josta Petra oli niin oppinut pitämään… Mutta ehkä jos Pekko halusi puhua, niin nyt olisi parempi vain tehdä niin.

http://u.cubeupload.com/Marounne/540Sims2EP8201509292230.png

”Mä olen aina välittänyt Elisabetista kovasti. Se on ollut kuin mun pikkusisko, mä luulen kuin meidän kaikkien pikkusisko. Mutta mä menin tekemään jotain… Mä en usko että me voidaan nähdä enää toisemme samoin tämän jälkeen. Ja kun Niklas tuli siihen paikalle vielä… Mä en tiedä mitä olisi kuulunut tapahtua, mutta mä tiedän että ei ainakaan sitä ja mä sotkin kaiken”, Pekko huokaisi. Petra puristi kätensä nyrkkiin. Petra niin piti Pekosta. Mutta tämä viittasi siihen, että Pekko saattoi nähdä Elisabetin niin kuin Petra oli vähän toivonut Pekon näkevän itsensä joskus vielä. Pitäisi varmistaa, Pekko puhui hyvin ympäripyöreästi illan tapahtumista.

”Anna mä tuun siihen viereen istumaan ja voitko sitten kertoa kaiken?” Pekko nyökkäsi ja antoi tilaa.

http://u.cubeupload.com/Marounne/371Sims2EP8201512222207.png

********

http://u.cubeupload.com/Marounne/9d0Sims2EP8201512221804.png

Niklas käveli sinne minne jalat veivät. Hän ei tiennyt kuinka kauan oli kävellyt, tai mitä etsi. Kävely tuntui nyt vain hyvältä. Ei ollut rajoja. Ei ollut melua, paitsi se mikä oli jäänyt korviin soimaan bileiden mölystä. Vaarallista, ja turhaa. Nyt yön kevyt tuuli, ja sen aiheuttamat lehtien kahinat, sekä yösirkkojen siritys hellivät kiusattuja ja rasittuneita aisteja.  Raikas ilma. Tämä yksinäisyyden vapaus.

http://u.cubeupload.com/Marounne/24eSims2EP8201512221805.png

Niklas oli harvemmin edes kävellyt niin kaukana kotoa. Hän vain tiesi, että halusi pois kaikesta. Hän ei halunnut kohdata juuri nyt ketään. Koti ei ollut siis vaihtoehto, ei mikään… Ehkä Niklas kävelisi koko yön ympäriinsä nukkumatta ja palaisi kotiin, kun olisi niin uupunut, ettei jaksaisi enää ajatella.

http://u.cubeupload.com/Marounne/1cfSims2EP8201512221805.png

”Voimme varmasti jättää tavarat vain aulaan ja asettua sitten huomenna huoneeseen, kun tämä matka meni näin käsittämättömän myöhään tänään…” hiljainen naissääni kantautui Niklaksen korviin.

”Ei kun haluaisin kaiken kohdilleen nyt jo”, käheä miessääni vastasi ilmeisessä keskustelussa.

http://u.cubeupload.com/Marounne/6aeSims2EP8201512221806.png

Niklas kohotti katsettaan kuullessaan epämääräisiä keskustelun ääniä. Ei hän ollut mitään tällaista olettanut. Yleensä kaupunki oli öisin keskustaa ja yökerhon läheisyyttä lukuun ottamatta täysin autio.

Jotenkin Niklaksen kiinnostus heräsi, pitkästä aikaa sinä iltana, ja nuori mies pysähtyi.

”Pääsisi aamulla heti tekemään etsintöjä sitten, jos tänään tekisi mahdollisimman paljon”, mies jatkoi selittäen. Ääni oli niin käheä ja hiljainen, että Niklas oli ottamaisillaan askeleen eteenpäin kuullakseen paremmin, mutta päätti sitten pysähtyä pysyäkseen huomaamattomana.

http://u.cubeupload.com/Marounne/60cSims2EP8201512221808.png

”Hohhoijaa”, nainen haukotteli suurieleisesti. ”Ei sinulla niin kiire voi olla.”

http://u.cubeupload.com/Marounne/e8Sims2EP8201512221807.png

”Ei sitä ikinä tiedä. Hanna kiltti”, mies totesi, ei pyytänyt. Nainen verrytteli hartioitaan ja näytti antavan periksi.

Niklas käänsi katseensa, kun nainen lähti astelemaan ripeästi pysähdyksissä olevalle taksille. Kuskilla ei näyttänyt olevan kiire, mittari taisi yhä käydä.

http://u.cubeupload.com/Marounne/acdSims2EP8201512221809.png

”Iltaa”, nainen tervehti pikaisesti Niklasta, joka ei ehtinyt kuin mumista jotain epämääräistä ennen kuin nainen jo avasi riuskasti taksin takakontin, joka oli täynnä tavaraa.

http://u.cubeupload.com/Marounne/db6Sims2EP8201512221809.png

Mies jäi pyörätuolissaan yksin odottelemaan. Niklas näki kuinka tämä paksusta villapaidasta huolimatta värähti ja veti kädet lähemmäs itseään kankeasti.

http://u.cubeupload.com/Marounne/5a0Sims2EP8201512221810.png

”Hyvää iltaa.” Niklaksen jalat ja suu toimivat kuin omia aikojaan. Aivan kuin hän olisi jäänyt tielle katsomaan, kuinka joku toinen menee auttamaan miestä, kuten kunnon kansalaisen kuuluu.

http://u.cubeupload.com/Marounne/f91Sims2EP8201512221812.png

Mies nyökkäsi hymyillen tervehdyksen, ja jäi katselemaan Niklasta odottavasti. Niklas ei nähnyt paljonkaan miehen ilmettä, ja tunsi taas tutun sosiaalisen tilanteen kiusaantuneisuuden hiipivän kieltä sementoimaan. Niklaksen täytyi rykäistä saadakseen äänensä taas kulkemaan.

http://u.cubeupload.com/Marounne/384Sims2EP8201512221811.png

”Tuossa mietin… Tai siis kun kävelin ohi… Tarvitse… Haluaisitteko apua? Sisälle pääsemisessä”, Niklas takelteli kai pahemmin kuin ikinä. Jo puhuessaan Niklas älysi ettei yhtään tiennyt mihin oli tarjoutunut. Pitäisikö hänen kantaa mies kuin morsian kynnyksen yli? Vai pystyisikö tämä yhtään liikkumaan itse?

http://u.cubeupload.com/Marounne/f76Sims2EP8201512221811.png

”Se olisi mukavaa. Jaksan kyllä itse kävellä, mutta pyörätuolia en saa mitenkään raahattua mukana, joten voisitteko mitenkään…” mies pyysi epäröimättä. Niklas kiirehti tarttumaan tarjoukseen.

http://u.cubeupload.com/Marounne/74fSims2EP8201512221813.pnghttp://u.cubeupload.com/Marounne/313Sims2EP8201512221815.png

Vaikka mies oli vakuuttanut jaksavansa, Niklas jäi ensin epävarmana seuraamaan kuinka tämä noustuaan kankeasti ylös pyörätuolista alkoi hitaasti kiivetä portaita. Vaikka miehen eteneminen oli verkkaista, se näytti varmalta. Niklas kumartui lopulta poimimaan kömpelösti pyörätuolin. Se oli yllättävän kevyt, ja Niklas haparoi koomisesti valmistauduttuaan ensin painonnostosuoritukseen. Onneksi kukaan ei ollut näkemässä. Kalju mies oli ehtinyt ovelle, ja tämän seurassa ollut nainen vaikutti sanailevan kiivaasti taksikuskin kanssa hinnasta.

http://u.cubeupload.com/Marounne/accSims2EP8201512221822.png

”Onko tässä hyvä?” Niklas varmisti päästyään kirkkaasti valaistuun lämpimän väriseen rakennuksen aulaan. Mies nyökkäsi ja hymyili pienesti.

”Kiitos kovasti.”

http://u.cubeupload.com/Marounne/8aSims2EP8201512221825.png

Niklas oli kääntymäisillään lähtemään, kunnes pysähtyi hetkeksi. Oli aivan hiljaista. Ilmeisen vastaanottotiskin takana ei ollut ketään. Vain kalju mies istui yksin aulassa, Niklaksen lisäksi. Niklas puri kiusaantuneena huultaan. Niklaksesta tuntui pahalta ajatus jostain syystä hyvin huonossa kunnossa olevan miehen yksin jättämisestä.

http://u.cubeupload.com/Marounne/2cdSims2EP8201512221825.pnghttp://u.cubeupload.com/Marounne/ea5Sims2EP8201512221827.png

”Tuota… Mikä tuo teidät tänne? Olin näkevinäni paljon matkalaukkuja, joten tulette varmaan kaukaa…” Niklas sai aloitettua keskustelun omasta mielestään hyvin luontevasti.

http://u.cubeupload.com/Marounne/95bSims2EP8201512221830.png

”Mukavaa kun kysyit”, mies aloitti hyvin ilahtuneen kuuloisena. Niklas kohotti kulmaansa ymmällään. Hän ei ymmärtänyt miksi sai sellaisen vastauksen.

”Minun täytyy todella selittää miksi tulin tänne, voit ehkä auttaa minua. Aloitetaan tilanteesta, joka ajoi minut tänne. Olen parantumattomasti sairas, ja tämä on saattokoti, johon aion asettua lopuksi aikaa mitä minulla on”, mies selitti. Niklas vilkaisi nopeasti ympärilleen. Ei hän ollut tiennytkään tällaisesta, vaikka oli ehkä joskus kulkenut rakennuksen ohi. Autossa. Nopeasti. Kaikkeen muuhun keskittyen. Niklas nyökkäsi lopulta kiireesti, jotta mies jatkaisi.

http://u.cubeupload.com/Marounne/538Sims2EP8201512221834.png

”Olen todellakin kauempaa kotoisin, mutta tulin tänne, sillä toivon, että ainoa elossa oleva sukulaiseni on täällä”, mies jatkoi. Niklas nojautui eteenpäin kiinnostuneena.

http://u.cubeupload.com/Marounne/577Sims2EP8201512221829.png

”Tuota… Toivotte, että olisi? Miksi ei olisi? Miksi olisi? Millä tavalla sukua?” Niklas alkoi kovasti kysellä. Mies oli sanonut, että toivoisi Niklaksen voivan auttaa, ja Niklas tarvitsi kyllä lisätietoja, jotta voisi miettiä, tuntisiko hän kyseistä henkilöä. Mies hymyili uupuneesti, ja Niklas rykäisi nolostuneena. Hetken hiljaisuudessa hän kuuli, kuinka miehen hengitys oli alkanut vähän vinkua. Mies vetikin kovasti henkeä, ennen kuin jatkoi puhumista.

”Tiedän vain, että poikani on syntynyt täällä. Sen jälkeen en tiedä hänen liikkeistään. Hänen kuuluisi olla ehkä juuri ja juuri aikuinen, jos muistan vuodet oikein. Sinun ikäisesi suunnilleen”, mies selvensi tilannetta. Niklas nyökkäili itsekseen. Tämähän olisi hyvä. Hän tietäisi lähes kaikki oikean ikäiset henkilöt tästä kaupungista, luokkakaverit. Pitäisi vain miettiä vielä ketkä kaikki eivät tunteneet isäänsä, kuten Niklas…

http://u.cubeupload.com/Marounne/21cSims2EP8201512221834.png

”Hänen äitinsä nimi on Maria. Sukunimeä en enää muista”, mies lisäsi täsmälleen samaan aikaan, kun palaset loksahtivat Niklaksen päässä kohdilleen.

”Minun äitini nimi on Maria, Maria Jalava”, Niklas totesi kolkosti, kaikki väri kasvoilta valahtaneena ja sydän hakaten.

http://u.cubeupload.com/Marounne/9b0Sims2EP8201512221828.png

”Niin se taisi olla, Jalava…” mies tuumi ääneen samalla, kun Niklas kavahti taemmas.

”Mutta et sinä voi olla minun isäni!” Niklas älähti ja tuijotti kuolemansairasta miestä silmät järkytyksestä levinneinä. Yrittäen, ja samalla yrittämättä etsiä yhtäläisyyksiä piirteistä.

http://u.cubeupload.com/Marounne/f0aSims2EP8201512221829.png

”Tuota… Eihän tietenkään täysin varma voi olla, mutta tässä on hyvin paljon yhteensattumia, eikä tämä ole kovin iso kaupunki”, mies puheli sovittelevasti. Mutta miehen ääni oli nyt vahvempi, istuminen ryhdikkäämpää, tämän innostuttua edes mahdollisuudesta.

”Niin on, niin on, yhteensattumia”, Niklas toisteli kiireesti sanoihin tarttuen kuin pelastusrenkaaseen. Hän oli todella hermostunut, hermostuneempi kuin ennen mitään isoimmista keikoistakaan. Kuin valmistautuisi hyppäämään jyrkänteeltä tuntemattomaan. Onttous täytti kehon ja mielen, kun kaikki vanha ja tuttu tuntui pyyhkiytyvän pois.

Tuli hiljaista. Mies tiesi mitä teki antaessaan Niklaksen miettiä hetki asioita rauhassa.

”Mikä… Mikä teidän nimenne on?” Niklas uskaltautui kysymään. Niklas tiesi isänsä nimen. Ja hän tosiasiassa tiesi myös, mitä kuulisi nyt vastaukseksi. Sen vain tunsi, niin pelottavaa kuin se olikin.

http://u.cubeupload.com/Marounne/a87Sims2EP8201512221835.png

”Niko.”

Yhtä aikaa tuntui kuin olisi pudonnut taakka harteilta, ja uusi asettunut. Niklas oli tavannut vihdoin isänsä. Siitä hän oli haaveillut aina, vaikka Maria oli kuinka vakuuttanut, että Niklas pystyisi tapaamaan isänsä vain jos tämä niin tahtoisi. Ja nyt tämä oli tahtonut… Pyörätuoli tuntui kuin polttavan näkökentän laitamilla. Niklas oli juuri tavannut isänsä, ja tämä olikin kuolemansairas. Yhteiset hetket olisivat rajalliset. Jos siis niitä edes tulisi…

http://u.cubeupload.com/Marounne/773Sims2EP8201512221836.png

”Tuota… Olen aika varmasti etsimäsi poika”, Niklas selitti tunnustelevasti. Niko nyökkäsi leveästi hymyillen.

”Anteeksi että reagoin niin vahvasti. Tämä vain tuli tosi puun takaa. Mutta haluaisin kovasti… Tai jos teille, sinulle, käy, haluaisin tutustua”, Niklas selitti kiusaantuneena. Niko hymyili leveämmin, kuin vielä aiemmin sinä iltana.

”Minäkin haluaisin tutustua sinuun. Mitään muuta en halunnut enää tältä elämältä”, Niko lausui kiitollisena.

http://u.cubeupload.com/Marounne/e6fSims2EP8201512221837.pnghttp://u.cubeupload.com/Marounne/fbSims2EP8201512221838.png

Niko kampesi itsensä vaivalloisesti ylös. Niklas vältti kiusausta mennä auttamaan isäänsä. Jos tämän tapaamisen saisi kulumaan edes jotenkin kunnioittavasti tästä lähtien, kaiken Niklaksen töppäilyn jälkeen.

http://u.cubeupload.com/Marounne/ea6Sims2EP8201512221838.png

Hanna saapui hyvin outoon kohtaukseen. Niklas ja Niko halasivat tiukasti toisiaan, ja Hanna oli näkevinään Nikon posket kosteina kyynelistä. Molemmat olivat hiljaa.

”Tuota… Toin nyt nämä laukut. Ja lisähappipullonkin raahasin, ihan yksin, kun se taksikuski ei suostunut enää mitään tekemään, jos siis sinusta tuntuu että nuo happiviikset voisi taas laittaa hoitamaan tehtävänsä….” Hanna selitti tunnustellen. Sitten nainen henkäisi kovaan ääneen, kun hänen näkemänsä tarkoitus loksahti kohdilleen. Ei voi olla totta.

http://u.cubeupload.com/Marounne/62Sims2EP8201512221839.png

”Tämä on ihan mahtavaa”, Niklas huokaisi ääneen. Niklas tunsi kuinka Niko nyökkäsi säestykseksi. Kun lopulta isä ja poika irtaantuivat toisistaan Niko pyyhki poskiaan hihaansa. Niklas huomasi kengännauhansa yhtäkkiä todella kiinnostaviksi.

http://u.cubeupload.com/Marounne/184Sims2EP8201512221841.png

”Minun vuoroni kysyä yksi kysymys. Olen kiitollinen avustasi, ja tästä tapaamisesta, mutta kello on vaikka mitä, mikä sinut toi tänne? Ihan yksin?” Niko kysyi.  Niklas oli ehtinyt jo nostaa katseensa kengistään, ja kiusaus oli kova tiputtaa pää takaisin alas.

http://u.cubeupload.com/Marounne/d49Sims2EP8201512221841.png

”Tuota… Olin vain matkalla… Yksistä juhlista”, Niklas selitti epämääräisesti.

”Onko sinulla paikkaa missä yöpyä?” Niklas tunsi olonsa yhtä aikaa kiusaantuneeksi, ja hyvin lämpimäksi. Hän oli huolehtinut kaikista ja kaikesta koko illan. Nyt joku, isä, huolehti hänestä.

”Ei oikeastaan”, Niklas siis myönsi epäröimättä.

”No niin, nyt päästään asiaan, yksi peti siis lisää”, Hanna totesi tomerasti ja sai Niklaksen hypähtämään säikähtäneenä. Niko naurahti.

”Älä välitä, noin käy minullekin välillä. Hanna on avustajani, ja hyvin terävä ja perillä kaikesta. Aina.”

http://u.cubeupload.com/Marounne/b4aSims2EP8201512221842.png

”Tämä on hyvä paikka, en olisi muuten Nikoa tänne päästänytkään. Yöpymispaikan järjestäminen vieraille, etenkin läheiselle, ei ole ongelma eikä mikään”, Hanna vakuutti. Niklas hymyili kiitollisena.

”Menkää jo kutsumaan hissiä, tässä ei mene kauan”, Hanna sitten kehotti ennen kuin alkoi rääkkäämään kutsukelloa pöydällä. Niklas kiirehti työntämään pyörätuolin Nikolle ja etsi kuumeisesti hissiä. Hän halusi olla nyt mahdollisimman paljon hyödyksi, mahdollisimman vähän vaivaksi.

http://u.cubeupload.com/Marounne/afSims2EP8201512221849.png

”Perässä tullaan”, Niklas vakuutti. Ensin hän oli sählännyt hissin kerrosnumeroiden kanssa, sitten pyörätuolin jarrujen kanssa…

http://u.cubeupload.com/Marounne/e5bSims2EP8201512221847.png

”No niin, hyvä kun kaikki näyttää juuri siltä kuin netin kuvissa”, Hanna mutisi itsekseen johtaessaan joukkoa huoneiden numeroita tiiraillen.

http://u.cubeupload.com/Marounne/6a3Sims2EP8201512221850.png

”Jes, shakkilauta!”

”Hanna, se huone…” Niko huomautti.

”Aa, totta melkein käytävän päässä oikealla tiskillä sanottiin.”

http://u.cubeupload.com/Marounne/454Sims2EP8201512221843.pnghttp://u.cubeupload.com/Marounne/e7bSims2EP8201512221845.png

Niklas ei tiennyt miten oli voinut kuvitella jaksavansa kävellä vain ympäri kaupunkia koko yön. Hän oli huoneelle päästessä lopulta niin väsynyt, ettei paljon jaksanut hämmästellä minkälaiseen paikkaan lopulta päätyi yönsä viettämään. Heti kun valot sammuivat, nukahti myös Niklas.

---------

http://u.cubeupload.com/Marounne/164Sims2EP8201512212017.pnghttp://u.cubeupload.com/Marounne/f4cSims2EP8201512212017.pnghttp://u.cubeupload.com/Marounne/eebSims2EP8201512212018.png

”Tämä ei ole hyvä, mä alan kanssa nukahtamaan, ja sä et tunnu selviävän mihinkään suuntaan… Ehkä olisi sen surullisenkuuluisan vatsahuuhtelun paikka.”

http://u.cubeupload.com/Marounne/790Sims2EP8201512212029.png

”Voi pliis vastaa Viola siihen luuriin…” Inari hätkähti, kun Elisabet puhui hieman unissaan ja käänsi kylkeään, hengitellen rauhallisesti. Jos Elisabetin huone ei olisi ollut niin rauhallinen, niin kuin koko talo jossa vain he kaksi olivat, Inari olisi varmasti purkanut riehumalla jännitystään. Nyt hän oli ainakin varma, ettei saisi nukuttua silmäystäkään sinä yönä. Lähinnä Violan takia, Elisabetin keho oli kyllä hankkiutunut tehokkaasti ylimääräisistä myrkyistä eroon.

http://u.cubeupload.com/Marounne/de5Sims2EP8201512222212.pnghttp://u.cubeupload.com/Marounne/e03Sims2EP8201512222212.pnghttp://u.cubeupload.com/Marounne/966Sims2EP8201512222213.png

”Mä lähinnä toivon että sä Pekko älyäisit olla syyttämättä itseäsi, se oli vahinko, onnettomien sattumusten sarja… Kyllä tää kaikki selviää puhumalla, sitten myöhemmin. Ja mä haluan olla sun, teidän kaikkien tukena silloin. Mä en halua ainakaan, että teidän bändi hajoaa, koska siitä te kaikki ainakin nautitte. Vaikka te päätyisittekin siihen tulokseen, että ei ole mahdollista jatkaa aivan kuin ennen, jos pohdinnan jälkeen sä ja Elisabet kuitenkin olisitte sitä mieltä että voisi kokeilla mitä yhdessä olosta tulee…” Petrasta tuntui katkeralta, muiden puolesta, että tällaiset tapahtumat olivat lähteneet rullaamaan näin. Olisi voinut ehkä ennemmin tai myöhemmin, mutta nyt se tapahtui ehkä liian sysäämällä, kun kukaan ei ollut valmis.

http://u.cubeupload.com/Marounne/abeSims2EP8201509292249.pnghttp://u.cubeupload.com/Marounne/131Sims2EP8201512221846.pnghttp://u.cubeupload.com/Marounne/e3cSims2EP8201512221845.png

Niklas nukkui syvemmin ja rauhallisemmin kuin olisi voinut kuvitella mahdolliseksi kaikkien illan värikkäiden tapahtumien jälkeen. Mutta Niklaksesta tuntui enemmän siltä, että tänne hän kuului, kuin suhteessa koko päivän aikana.

 

 

 

 

 

 

***************

 

Sellaista tällä kertaa. Pahoittelut tosiaan osan julkaisun venymisestä näin pitkälle tämän vuoden puolelle vaikka muuta lupailin. Nyt kuitenkin on melkein kahteen seuraavaankin osaan jo kuvia varastossa, niin ehkä oikeasti saan tätä menoa legacyn päätökseen kesän aikana :3

 

Jonkin verran tuli sattumuksia osaa kuvatessa, mutta ei niin paljon kuin olisi voinut pituuden tai simsjoukkokaaoksen perusteella ennustaa...

 

http://u.cubeupload.com/Marounne/f52Sims2EP8201509292208.png

Niin siis ne puhui oikeastikin tossa kohtauksessa niistä pennuista…

http://u.cubeupload.com/Marounne/f79Sims2EP8201512211503.pnghttp://u.cubeupload.com/Marounne/d96Sims2EP8201512211504.png

Täällä oli hankala saada simit kohdilleen… Kun kyllähän teillekin varmaan poseboxien kanssa sotkiessa on käynyt niin että simit ovat vähän eri kohdassa kuin mihin vihreä ”osoitinruutu” menee. Ehkä pari ruutua pielessä tai jotain. Mutta tämä on ensimmäinen kerta kun sim jää tosi kauaksi ja vieläpä toiseen kerrokseen…

http://u.cubeupload.com/Marounne/32Sims2EP8201512211705.pnghttp://u.cubeupload.com/Marounne/f05Sims2EP8201512211705.png

Kaikennäköisiä pikku bugeja jotka estävät luontevien kuvien ottamisen… Tätä osaa tehdessä tuli tavallista enemmän kaikkia raaja läpi kehon –bugeja…

http://u.cubeupload.com/Marounne/833Sims2EP8201512211813.png

Voi itku taas tämä, en sotkenut mitään, kädet eivätkä oikeastaan koko simit vain menneet kohdalleen kun simit istahtivat kuhertelemaan näin päin…

http://u.cubeupload.com/Marounne/b0eSims2EP8201512211813.pnghttp://u.cubeupload.com/Marounne/2fSims2EP8201512211813.png

Mutta kerrankin move objects pelasti eikä sotkenut tilannetta XD napsahtivat paikoilleen ja kuvaukset jatkui

http://u.cubeupload.com/Marounne/fa5Sims2EP8201512211846.png

Nää jotkut sim animaatioliikkeet on niin koomisen isoja ettei niitä voi kovin luontevasti käyttää missään tarinan vaiheessa…

http://u.cubeupload.com/Marounne/fc0Sims2EP8201512211928.png

Vielä toisen kerran samalla pelikerralla kävi niin että simit eivät vain löytäneet oikeita paikkojaan… Piti taas ottaa moveobjects avuksi. Mulla taitaa olla jo aika korruptoitunut Sims 2 kun tällaisia tapahtuu…

http://u.cubeupload.com/Marounne/2a3Sims2EP8201512221242.pnghttp://u.cubeupload.com/Marounne/d09Sims2EP8201512221242.png

Tosi kiva alkaa tällaista tonttia rakentaa… vaan pikkuisen extreme rantamaasto. Noh, kyllä se saatiin sitten sovitettua.

http://u.cubeupload.com/Marounne/4f0Sims2EP8201512221242.pnghttp://u.cubeupload.com/Marounne/3e8Sims2EP8201512221243.png

Vaikkakaan en kyllä ihan tähän päätynyt, kirjaimelliseen tasoitukseen… lol.

http://u.cubeupload.com/Marounne/252Sims2EP8201512221851.png

Tosi kiva taas hei kun jähmettyy tällainen ilme simille kesken kuvausten…

 

Kommentoikaahan, kaikki vain jotka täällä vielä käyvät lukemassa! :D