Nopeasti ja nopeasti...Innostuin taas kuvien otossa ja tästä osasta tuli hieman...Pitempi kuin tavallista? Nääh, pitkät osat alkavat olla tavallisuutta. Höpinät nurkkaan, lukemaan vain! Ja muutin muuten ulkoasua, edellinen alkoi sinisyydessään tympiä...

 

1920720.jpg

"Noh, mikäs tuota Leaa nyt vaivaa? Sehän ei ole edes syönyt mitään tänään, nukkunut vain. Ja nukahti taas. Minäpä-" "Älä kysy, ei kannata..." "Mutta-" "Mitenkäs sitä nyt ollaan noin huolissaan?" "Minä vain...No jaa..."

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

1920723.jpg

"Tuossa on se naapurin täti, joka kyylää meitä alituisesti. Ja tuossa se tahmaisia sanomalehtiä jättävä postinkantaja. Ja haa! Tuossa se ruokalähetti, joka meinaa aina pimpottaa ovikellon rikki... Ja tuossa vielä tuholaistorjuja, joka ei ole ilmaantunut vieläkään."

 

1920727.jpg

...Jaaha, Nanna on sitten osunut vajoamaan tai uponnut pieneen suon silmään. Leo katseli kumman rauhallisena?

 

 

1920730.jpg

1920732.jpg

Nannasta puheen ollen, vanhan koiran elämä oli tullut päätökseensä. Jälleen kaikki yrittivät yhtä aikaa änkeytyä pieneen huoneeseen ja siitä ei tullut kaunista jälkeä.

 

1920734.jpg

HOLY LIGHT!

 

1920738.jpg

Viikatemies vähän vähemmän arvokkaassa asennossa. Koirille heitetään taivaaseen keppi houkutukseksi, kissoille minttuhiiri. (Leolta lähti sopivasti pää...)

 

1920740.jpg

Leo! Meinaa viikatemies ottaa toisenkin uhrin vielä vai? Kaula takaapäin poikki vain, raukkamaista. Vielä ei ole Leon aika...

 

1920743.jpg

Eräänä aamuna Lea tunsi itsensä perin huonovointiseksi. "Taidan jättää tämän työpäivän väliin, jos vaikka joku vatsatauti..."

 

1920744.jpg

1920746.jpg

...

1920747.jpg

... ...

1920759.jpg

"I fly!"

1920761.jpg

Vilmasta kasvoi tällainen söpö tytön tyllerö. Luonteensa täsmälleen samanlainen kuin isällään, eli 4/4/7/9/1

1920764.jpg

Tämä kuitenkin tarkoitti sitä, että Leo jättäisi pian synnyinkotinsa perheineen. "Ajattelimme tilata taksin huomiseksi noutamaan meidät, Sirja laittaa vielä kamoja kasaan. Sitten me lähdemme." "Ei mitään kiirettä, voi, tänne tulee niin hiljaista ja yksinäistä ilman teitä..." "Nääh, kohta sinäkin jonkun löydät, mutta kun minä nyt vähän olen vaimoni tossun alla, niin kai sitä muuttaa pitää..."

1920767.jpg

Seuraavana iltana Lea katseli toisaalta helpottuneena mutta myös vähän haikeana, kuinka taksi lastattiin täyteen ja hänen toinenkin isoveljensä oli lähtemäisillään.

1920770.jpg

Tällaiset hamstraukset vielä paljastuivat Sirjan repusta...

1920775.jpg

Ja on se karua, kun pikkuista ei taksiin päästetä, vaan patistetaan kävelemään XD Käytyään vielä pikaisesti halaamassa ja toivottamassa onnea Leo paineli taksiin aikataulusta nalkuttavan Sirja luokse ja vilkutti ikkunasta taksin kadotessa mutkan taakse.

1920781.jpg

Muutamia päiviä Lea kierteli ympäri tyhjää taloa ja mietti kuumeisesti tilannettaan. Hän oli päätynyt siihen tulokseen, että todellakin odotti lasta. Hän ei uskaltanut soittaa Väinämölle, mutta ei hänen tarvinnut. Tämä nimittäin soitti hänelle eräänä iltana. "Hei! Viimeksi oli niin hauskaa, että lähdetäänkö vielä kaupungille? Vaimo on jossain naisten illassa ja minulla on aikaa..." "Kuule, minun pitää kai kertoa yksi juttu ja heti." "Ainahan minä sinun suloääntäsi kuuntelen." "Odotan lasta. Sinun lastasi." "..." Puhelu katkesi.

1920787.jpg

"Ei hitto, mihin olen itseni saattanut. Väinämöstä nyt ei ole mihinkään. Miten kehtaan edes katsoa äitini kuvaa. Tai käydä haudalla, hänhän varoitteli minua niin."

1920789.jpg

1920791.jpg

"Olen yksin, minulla ei ole ketään..."

1920793.jpg

1920794.jpg

Lea linnoittautui taloon eikä käynyt ulkona juuri kuin postin hakemassa, varsinkin kun hänen tilansa alkoi näkyä. Naapurin juorutädit saisivat nimittäin jälleen oivaa jutun juurta jo toisesta suvun aviottomasta lapsesta. Tällä kertaa ei isää olisi tiedossakaan.

1920795.jpg

"Kävi jo olo tukalaksi vanhoissa vaatteissani, onneksi löytyi vaatekaapin pohjalta jotain äidinaikaisia vanhoja rytkyjä. Näillä pärjää taas parisen kuukautta... Haa, shakki, ja matti!"

1920797.jpg

Lopulta Lea päätyi siihen tulokseen, että hänen olisi pikaisesti käytävä kaupungilla uudistamassa vaatevarastoa, kun paita meinasi ratketa vatsan kohdalta. "Mikä lemu! Eikö täällä kukaan siivoa ikinä? Ja pitäisi vielä kaupungille mennä, pikaisesti vain niin, ettei kukaan huomaa..."

1920799.jpg

Ostokset tehtyään Lea oli jo helpottuneena poistumassa kotia kohti. Joku kuitenkin huomasi hänet ja kopautti Leaa olkapäälle. Lea pyöritti silmiään, irvisti ja kääntyi valettuaan kasvoilleen teennäisen hilpeän hymyn. "Anteeksi, oliko teillä asiaa?"

1920800.jpg

"Haa! Tunnistinpa sinut! Sinä olet se sama tyttö sieltä roskiksilta vuosien takaa!" "Anteeksi?" "Katsos kun minulla on yleensä niin huono muisti...Paransitte takuulla päivääni!" Lea kaiveli muistiaan ja sai mieleensä nuoren, hymyilevän miehen.

1920802.jpg

"Minäkin taidan muistaa teidät, halusitte lehteä lainaksi." Lea ja Nisseksi esittäytynyt mies juttelivat hetken eikä Lea enää pian muistanutkaan aikovansa pikaisesti kotiin.

1920804.jpg

"Kuule, minusta tuntuu, että olisi kahvin paikka. Täältä vain saa huonoa sumppia ja ei sattunut muutenkaan lompakkoa mukaan, joten en voi tarjota. Sattuuko sinulla olemaan kahvikonetta? En ihmettelisi, vaikka omani tekisi nykyään radioaktiivisena hehkuvaa  mönjää." "Anteeksi, mutta...Kutsuitko itsesi juuri meille?" "Toki, eihän sinulla ole miestä odottamassa, vai...?" "Mistä sinä niin päättelet?"

1920806.jpg

"Mikä päivä! Tule sitten, soitan uuden taksin. Edellinen meni. Mutta tapana ei ole ensitapaamisella kutsua itseään kylään." "Ainahan niitä tapoja voi muuttaa." "Huoh."

1920808.jpg

"Ei ole totta! Ne ovat menneet lakkoon! Pitää sitten kävellä." "Mikäs siinä, matka ei liene pitkä. Leako se oli? Mutta haluan kokeilla yhtä juttua ensin..." "Ei ole tosiaankaan pitkä matka, mutta enää tästä puuttuisi..."

1920810.jpg

"Sade. Hienoa."

1920812.jpg

"Anna vauhtia!" "Iso mies eikä osaa keinua! Ja eikö meidän pitänyt mennä meille? Kastumme nyt likomäriksi..." "Olisimme kävellessäkin kastuneet, joten sillä ei enää ole väliä." "En älyä, mikä tässä on niin hauskaa! Kastumme ja on nälkä, mutta silti vain nauran ja annan miltei tuntemattomalle vauhtia!" "Aina ei kannata miettiä kaikkea loogisesti. Jospa kuitenkin siirretään se kahvi huomiseen." "Sopii."

1920814.jpg

Ja niin seuraavana päivänä Nisse tuli kylään. Lea taikoi jostain jääkaapin uumenista vanhaa salaattia ruoaksi. "Tuonko sinä ostit silloin joskus? Näyttää hyvältä päälläsi. Varmaan helpompi ollakin." "Öh, kiitos?" "Nääh, en minä kuitenkaan naisten jutuista paljon tiedä."

1920816.jpg

"Kuule, voit tulla huomennakin sitten syömään ja juttelemaan, jos haluat. Täytyy myöntää, että olet hauskaa seuraa. Ja ei, minulla ei miestä ole odottamassa."

1920820.jpg

"Hyvä juttu, muuten olisin kadonnut paikalta ja äkkiä. Helpotus. Ja täällä salaatissa oli muuten jotain epämääräisen näköistä. Rouskuvaa ja limaista..." "Söit etanan, paikallista salaattia." "...Tee huomenna jotain muuta."

1920824.jpg

Ja niin Nisse kävi syömässä Lean luona monta kertaa ja päivittäin. Mies miltei asui talossa. "Taas mainoskatko. Tylsää, ei kiinnosta." "Taidan tietää yhden asian joka kiinnostaa. Minä... haluan kertoa itsestäni. Ja lapsesta." Leasta oli alusta asti tuntunut, että hän salasi Nisseltä kaiken. Mies ei ollut itsen kysynt mitään, mutta nyt Nisse lopetti siihen paikkaan kanavasurfauksen ja kuunteli kärsivällisesti Lean kertomuksen ajasta, jolloin Väinämö istahti puistossa hänen kanssaan samalle penkille siihen asti, kun mies löi luurin korvaan Lean kerrottua tilastaan.

1920824.jpg

Lopuksi Lea lopetti sanoen: "Jos voisin siirtyä ajassa taaksepäin repisin itseni pois siltä penkiltä ja...tällaista ei olisi tapahtunut. Joudun kasvattamaan lapsen yksin..." "Yksin? Ehei, kun sinä sitä et ole ehdottanut, kysyn minä, saanko muuttaa tänne. Kämpän vuokra on taas noussut ja minun tuloillani jään kohta kodittomaksi, joten voit tuudittautua siihen ajatukseen, etten tulisi pelkästään sinun tähden." "M-mitä?"

1920825.jpg

Lea nousi ylös ja oli kävelemässä kohti keittiötä ajatusten risteillessä hänen päässään, kun hän pysähtyi. Kai hänen vastata pitäisi. Lopulta hän kääntyi hymyillen kattoa vakavana tuijottelevan Nissen puoleen ja sanoi: "Seura tekisi poikaa."

1920827.jpg

Nisse loikkasi halaamaan Leaa niin äkkiä, että tyttö oli kaatua. Lea huomasi vain hymyilevänsä ja Nissen kiitospuheen menevän ohi korvien. Nyt hän ei enää ollut yksin.

1920829.jpg

Nisse (Huttunen) muutti taloon tuoden mukanaan sellaiset reilut 15 000 simoleonia. Tavoitteensa on mammona, luonteena 4/7/8/3/3. Ammattina hänellä on poliisi, ainakin logiikassa ja siivouksessa pisteitä riitti kuuteen asti, muissa vähän vähemmän. Elämäntoive rikosuran huippu, joten taisi tulla puolenvaihdos...Ainiin, ja tässä meillä on kaksonen ^^

1920831.jpg

1920833.jpg

Lea huomasi muuttuvansa hilpeämmäksi ja tunsi itsensä aina tyytyväiseksi ja iloiseksi Nissen seurassa, luki tämä vaikka vain lehteä välillä jotain mumisten.

1920836.jpg

"Nisse, odota hetki. Minulla on sinulle asiaa." "No mikäs Leaa tänään painaa? Tules tänne kainalooni."

1920841.jpg

"Sitä vaan...Minua kiusaa se, miten paljon minusta välität ja huolehdit, olet ollut sellainen alusta alkaen. Minähän kannan toisen miehen lasta! Se on jotenkin häiritsevää..." Lea sanoi ja hymyili hajamielisesti. Nisse naurahti kiusoittelevasti ja vastasi: "Muuttaako se sinua silti? Ethän ole enää aikoihin ollut edes puheissa sen miehen kanssa, vai oletko jättänyt jotain kertomatta?" "Hmm...eipä kai...Ei, en ole." Lea sanoi epävarmana.

1920842.jpg

"Tules nyt tänne." "Mitä sinä nyt? Mutta, no jaa...Miksi edes tulit moikkaamaan minua siellä kaupungilla? Miksi pidät minusta niin paljon?" "Älä ala kyseenalaistamaan sitäkään seikkaa. Minähän voisin lähteä milloin vain, jos en nauttisi seurastasi näin paljon. Huolehdin, koska pidän sinusta."

1920844.jpg

"Itse asiassa rakastan sinua."

1977836.jpg

Lea leijui taivaassa vielä silloinkin, kun asettautui jälleen istumaan sohvalle. "Hei, vauva liikkuu! Tätä se ei ole vähään aikaan tehnyt." "Anna minun kokeilla! Tahdon kokeilla! Missä kohtaa!?"

1920853.jpg

"Rakastan sinua." Noita sanoja Lea ei ollut ennen kuullut ja ne pyörivät hänen mielessään pitkään. Pari pientä sanaa, jotka kuitenkin tuottivat niin paljon iloa. Seesteinen hymy jumittui kasvoille.

1920855.jpg

1920857.jpg

1920858.jpg

"Tyhmä Leo ja Sirja...Unohtivat tuon tänne. No, olkoot. Sopii uuteen seinäänkin. Ja hei, tästä makuuhuoneesta tuli ihan kiva. Kaipasinkin vähän uudistusta. Tosin muu remontti on vähän vielä vaiheessa..."

1920863.jpg

"Tiedätkö, minusta on mukavaa, kun ei enää tarvitse olla yksin. En päästänyt niin pitkään aikaan ketään kunnolla lähelleni, mutta pelkäsin silti yksinäisyyttä." "Sinulla unohtui panta päähän." "Äh, anti olla. Urakoin tänään niin paljon, että se jäi. Nyt vain väsyttää..."

1923566.jpg

Paljastui muuten Nissen repusta tällaista kamaa. Nyt on kolme shakkipöytää ja pari pianoa, riittämiin tavaraa...

1920865.jpg 

"Tiedän, että sinulla on vihreä kausi, mutta eikö tuo vessa ole vähän liikaa?" "Olisiko se pinkkinä parempi? Mietin sitäkin..." "Tuli selväksi!"

1920867.jpg

"Täällähän tuoksuu hyvältä. Lettuja aamiaiseksi, niitä sain viimeksi, kun äiti vielä eli! Ja siitä on aikaa..."(Raskausvaatehack alkoi taas bugimaan, milloin opin...)

1920869.jpg

"Syöntikisa! Häviäjä tiskaa!" "Kiinni veti!"

1920871.jpg

"Ah, kuuletko kuinka tiskit kutsuvat sinua, rakkaani?" "Epäreilua! Hoit tuota koko ajan ja olin tukehtua pelkästään sen takia!" "Kyllä rakastaan saa kutsua rakkaaksi, eikö niin, rakkaani?"

1920872.jpg

1920874.jpg

1920876.jpg

Keittiöstä tuli muuten tällainen, ihan vain Nissen kiusaksi. "Yääh! Miksi kaikkialla on vihreää!?" "Eihän olohuone ole vihreä." "Ei kai sitten..."

1920878.jpg

"Lapsen sukupuolesta se sitten riippuu, kumman huoneen se saa. Minun vai veljieni entisen. Minun huone tulee varmaan ensin käyttöön..." "Potra poika siitä tulee." "Tyttöpäs." "Poika, takuulla." "Jatka sinä sen pöntön siivoamista, tai tulen ja tungen pääsi sinne!" "Uiks!" "Kyllä nainen tietää nämä asiat..."

1920881.jpg

1920884.jpg

"Kimppakyytisi tuli." "Vihdoin!" "Eikö rosvoilla pitäisi olla jokin muu kuin siisti puku?" "Älä nyt, mitä enemmän ylenee, sitä alhaisemmaksi käy työ." "Niin kai..."

1920889.jpg

"Tästä muuten tulee sitten kiva taulu pikkuisen huoneeseen." Taatusti, minä olisin tuosta kauhuissani...

1920891.jpg

Ja tällä herralla oli jotain perhettä tai kenties vain roskapönttöjä vastaan.

1920896.jpg

1920898.jpg

Eih! Nisse toi töistä muiden sukuun tulleiden miesten tapaan naisen! Mitä tästä seuraa? Sentään hyvästelivät heiluttaen toisilleen, ei suudellen niin kuin Asko ja Leo...

1920900.jpg

Jälleen lukupiiri, en vain tajua, mikä tässä on niin hauskaa... Ilmeestä päätelleen Lea alkaa kyllästyä.

1920902.jpg

1920961.jpg

"Muutin hiustyyliä, niin kuin sinäkin." "Joskus silloin, siitä on aikaa." "Ja joku Kai soittaa, onko sinulla jotain kerrottavaa minulle?" "Höpsö pervo! Kai on toinen isoveljistäni!"

1920962.jpg

"Pidetään pieni tauko lukemisesta, kyllä sitä ehtii." "Mitä sinulla on nyt mielessä?", kysyi Lea virne kasvoillaan.

1920963.jpg

1920964.jpg

"Olet ehkä...Ei vaan olet todella parasta, mitä minulle on ikinä tapahtunut! Kunpa saisimme aina vain olla näin, vain me kaksi..."

1920965.jpg

Ne haaveet loppuivat seuraavan yönä, kun lapsi päätti syntyä. Lea huusi minkä kurkusta lähti ja Nisse yritti hätäännyksissään selittää jotain ohjeiden tapaista siihen asti, kunnes Lea uhkasi heittää miehen ikkunasta jos tämä ei hiljenisi.

1920966.jpg

Pian Lealla oli sylissään poika, joka vaikutti olevan lievästi humalassa... Täsmälleen samanlaiset perimät kuin Lealla! Nimekseen tuli muuten Manu.

1920970.jpg

1920972.jpg

"Lopeta turhanpäiväinen hurraaminen ja ota lapsi. Minulla on nälkä.", sanoi Lea Nissen hurrauksen väliin kärttyisenä. Hän oli lopen väsynyt.

1920975.jpg

1920976.jpg

1920978.jpg

Nisse hoiti lasta isällisellä hellyydellä ja sai kokea ne huonommatkin puolet..."Yäh! Siltä tuleekin molemmista päistä!" Leakin rakasti lasta suunnattomasti.

1920979.jpg

1920981.jpg

Rauha maassa...Lea nautti äitiyslomastaan ja tunsi pitkästä aikaa oikeasti elävänsä ja nauttivan elämästä. Ja tähän perään jotenkin vain hauska kuva...

1920982.jpg

1920984.jpg

Ajan kuluessa Lea alkoi tuntea jälleen tuttua pahoinvointia Manun 3-vuotis syntymäpäivien lähestyessä. Hän saikin monesti käydä tervehtimässä pönttöä.

1920985.jpg

1920986.jpg

"Mitenkäs meni äidillä päivä?" "Miksi herätit, väsyttää niin saakelisti..." "No voi, tuleeko vielä lisää lapsia?", Nisse heitti kiusallaan. "Ding, ding, ding! Oikea arvaus."

1920987.jpg

"Hah, sainpas miehen hiljaiseksi! Ei ole niin ihmeellistä, tapasimme minun jo odottaessa Manua pitkällä." "Sitä vaan, että tämä tuntuu jotenkin erilaiselta. Tämä olisi meidän ensimmäinen yhteinen lapsi." "Onhan Manukin! Sinähän lupasit, että olet hänelle kuin isä! Kerromme joskus paremmalla ajalla totuuden." "Älä nyt hernettä nenään vedä. Muuten en uskalla tehdä tätä. Pysy siinä, tai no, nouse jo ylös tai jotain... käyn vaihtamassa vain vaatteet." "Ja jätät minut seisomaan? Miksi?" "Odota hetki..."

1920993.jpg

1920995.jpg

1920996.jpg

Lea kiljui kuin teinityttö Nissen polvistuessa hänen eteensä teatraalisen arvokkaasti ja vetäessä sormuksen esiin. "Oikeasti, kosit minua? Ei ole totta! Suostun tietenkin!" "Olet aina ollut vähän outo. Ensin kysyt onko tämä totta ja sitten vastaat siihen saamatta kysymykseen vastausta. Tietenkin olen tosissani."

1920997.jpg

...En kommentoi. Tämä kuva on vaan niin...oh...

1920998.jpg

"No nyt alat näyttää kunnon rosvolta." "Ja rahaa tulee." "Ja jos vain mitenkään voit, älä pyöri Manun seurassa tuossa asussa. Saa vielä huonoja vaikutteita." "...Hyvä on."

1920999.jpg

Tällä perheellä on vähän kummallinen unirytmi. Päivän koittaessa painutaan vasta nukkumaan. Lea on valvonut myöhään Manun takia ja Nissellä meni muuten vain pitkään töissä. Mikäs siinä, lämmittävän auringon hyväilyyn on hyvä nukahtaa...

1921000.jpg

"Aah, mikä päänsärky! Manu, herkeä hetkeksi huutamasta, pää on lasia! Ja voi tätä keittiötäkin..."

1921002.jpg

"Tätä se on, kun on pieni lapsi. Ja toinen tulossa..."

1921003.jpg

1921004.jpg

Kun Manu vietti synttäreitään, näkyi jo Leankin raskaus. Tarvittiin vielä tosin toinen yritys, kun poika ei suostunut kasvamaan ensimmäisellä yrittämällä... Nisse vain jaksoi nauraa, kun Lea huokaisi epäuskoisen väsyneesti.

1921005.jpg

Lea pelästyi itsekin sitä, miten poika muistutti isäänsä. Hän kun oli niin kovasti yrittänyt unohtaa nuoruuden hölmöilyt. Manun luonne muuten: 4/10/9/4/1.

1921007.jpg

"Miten tuo poika onkaan kuin se eräs..."

Lea kuitenkin rakasti Manua. Nyt poika ei enää tarvinnut täysiaikaista hoivaamistakaan.

1921009.jpg

1921012.jpg

Kyllä nuo haamut ovat sitten ihuunia... Tuollainen yhden koiran orkesteri ^^ Ja aina yhtä kaunis...hampaat irvessä. ;>

1921014.jpg

1921016.jpg

Lean tilanpäinen hepulikohtaus. "Miksi tämä kakku on edelleen pöydällä? Se on jo mennyt varmasti vanhaksi, mutta en voi estää itseäni syömästä sitä." "Huoh." Nisse jaksoi hädin tuskin sietää Lean turhasta mankumista, varsinkaan iltaisin, kun jotain syötyä täytyi mennä tekemään pitkää yövuoroa.

1921018.jpg

Mainitsinko jo, että haamut ovat ihania? Harmi, ettei tuo minilampi jäänyt tuohon. Olisi saanut ilmaisen sellaisen...

1921023.jpg

Aamulla kaikki on paremmin. "Kumpikohan siitä nyt tulee? Toivon tyttöä." "Minä sain jo poikani. Kyllä täällä huoneita riittää ja rahaa uuden rakentamiseen, vaikka tulisi kolme." "Tuskin, muuten olisin kuin norsu." "Sinähän olet jo nyt." "Hahaa, voitin! Mursu!"

1921025.jpg

Manu osoittautui heti nokkelaksi ja meneväisyydestään huolimatta rauhalliseksi pojaksi. Hänellä ei ollut liiemmin valittamista mistään asiasta. Onhan hänellä niin hyvät vanhemmatkin.

1921026.jpg

Oletteko muuten ikinä miettineet, miltä maailma näyttää Manun kokoisen näkökulmasta? Jättiläisiä täynnä, minä olisin suunniltani...

1921027.jpg

1921028.jpg

Nisse tuli väsyneenä töistä ja tapasi Lean vaikeroimasta makuuhuoneessa. "Tämä tulee nyt!" Lea parkaisi. Nisse hymyili seesteisesti, vaikka Lea sätti häntä sillä hetkellä kaikesta, vastapäisen seinän vinosta taulustakin.

1921029.jpg

1921031.jpg

Lopulta syntyi ruskeahiuksinen, sinisilmäinen kaunis tyttö. Nimekseen tuli Verna. Pian Nissekin rupesi hurraamaan ja ihastelemaan pientä tyttöä.

1921032.jpg

"Tiedätkö, kuinka rakastan sinua, Lea?" "Show me."

1921033.jpg

Minä saisin traumat, jos vanhempani toikkaroisivat koko ajan yöpaitasillaan saati alusvaatteissa. Vastuutonta, saattaisi sosiaalitantalla olla jotain sanottavaa tähänkin.

1921034.jpg

Joitakin kuukausia Vernan syntymän jälkeen Lea alkoi taas tuntea tuttuja vatsanväänteitä. " Ei kai nyt, ei kai taas? Meillä on jo kaksi pientä lasta ja häät tulossa, en halua huonon olon pilaavan ehkä elämäni parasta päivää..."

1921036.jpg

Verna oli huomattavasti vaikeahoitoisempi lapsi verrattuna veljeensä. Jopa Nisse oli välillä pulassa lapsen kanssa. "Ääh, mato! Älä vääntelehdi noin, tiputan sinut vielä! Ensin syödään sitten vaihdetaan vaipat, muuten niitä on vielä vaikeampi vaihtaa, kun kieriskelet nälkääsi!"

1921051.jpg

1921053.jpg

Lea vaipui ajatuksiinsa katselleessaan, kuinka Manu söi kättään ja kuolasi lattialle. Tiedostamattaan hänen kasvoilleen levisi tyytyväinen virne. "Siitäs sait, Väinämö, pystyn jatkamaan elämääni ilman sinua." Väinämö ei ollut ottanut Leaan yhteyttä muuta kuin ilmoittamalla lähtevänsä lopullisesti siltä seudulta. "Kyllä miehet ovat joskus oikeita ääliöitä." Lea hypisteli vielä sormessaan olevaa sormusta ja nousi ylös herkullisen ruoan tuoksun tavoittaessa olohuoneen. Nisse oli hyvä kokki.

1921054.jpg

"Kohta pitää mennä vaihtamaan vaatteita." "Paria tuntia ennen? Nämä ovat vain tällaiset epämuodolliset kotihäät." "Tervetuloa naisten maailmaan." "Ei kiitos."

1921055.jpg

Leo ja Sirjakin saapuivat kaukaa paikalle. Kai näytti lievästi riutuneelta, mutta riehui muun porukan mukana. "Vai on Leakin saanut jo kaksi lasta. Ei siitä heitukasta olisi uskonut", totesi Sirjakin hyväksyvästi Leon lepelleressä Vernalle.

1921058.jpg

"Nisse? Mitä sinä teet arkivaatteissa? Ja tee jotain sille, että pukuni hukkui pesulassa! Auta! Ja...Eih, Sirjalla on samanlainen puku! Kaikki menee pieleen." Sirje katsahti Leaan säälivästi ja annettuaan Vernan isälleen auttoi tätä kuin nainen naista pukeutumisen ja rauhoittumisen kanssa.

1921060.jpg

Vaikutti siltä, että Sirjan ja Leonkin suhde oli kohentunut muuton jälkeen. Kai jorasi leikillään nauravan Manun soiton tahtiin. Muukin perhe tiesi jo, kuka oli Manun oikea isä, mutta sitä ei mainittu äänettömästä sopimuksesta.

1921062.jpg

Hyviä vieraita: villi joraus jatkuu, kun hääseremonia jo alkaa. Pystyssä olevat ovat muuten perijäehdokkaitakin...

1921064.jpg

1921066.jpg

Lopulta miltei vain pelkkä suku vaivautui paikalle. Tilaisuus oli lyhyt, mutta juhlava.

1921069.jpg

1921071.jpg

Kun porukka nousi taputtamaan, tuijottivat Lea ja Nisse silmät päässä seisoen yleisöä. Hetki oli molemmille liian epätodellinen. "Tiedätkö, tämä on oikeasti yksi parhaimpia hetkiä, joita olen saanut kokea", Lea kuiskasi Nisselle ja tämä vastasi nyökkäämällä.

1921076.jpg

1921077.jpg

Lea sai Nisseltä kauniin korun ja päätti saman tien, että se joka antaa korun joutua pois suvusta, saa jonkun kirouksen kaltaisen ylleen. "Se on niin kaunis." Sitten hän painui rellestämään muiden kanssa.

1921100.jpg

Joraus jatkuu...Lea nauroi ääneen, mutta Nisse vain tyytyi irvistämään huvittuneesti. "Missä seurassa Lea on oikein pyörinyt? En edes tunne heitä..."

1921101.jpg

1921102.jpg

Lea olisi halunnut lähteä Nissen kanssa jatkoille, mutta joutui päästämään tämän yksin, kun ei voinut jättää pienokaisia yksin kotiin. Nissen palatessa oli Kalpa edelleen tyhjentämässä jääkaappia muiden vieraiden jo hipsittyä kotiin. "Mitä sinä vielä-? Äh, lähde."

1921103.jpg

Aika häiden jälkeen kului kuin siivillä. Lea oli lukemassa lattialla, eräänä iltana, kun Nisse nosti hänet hellästi hartioista ylös. "Mitä sinä nyt?" "Meidän häävalssimme - tai joku sellainen, joka on tapana - jäi tanssimatta hääiltanamme." "Mutta siitähän on jo aikaa. Mitä siitä?" "Saanko luvan?" "Oi?"

1921105.jpg

1921108.jpg

No jaa, Nisse ja Lea pyörivät hiljalleen olohuoneessa lempeän musiikin soidessa taustalla. aamu alkoi jo valjeta ja pienemmät ilmoittivat olemassa olostaan melko äänekkäästi. "Kai meidän pitäisi jo lopettaa, Nisse?" "Ei vielä."

1921110.jpg

Leakaan ei halunnut lopettaa. Hän halusi, ettei tuo hetki lopu ikinä.

 

Tällaista tällä kertaa. Ja NYT yritän olla ahkerampi seuraavan osan suhteen... Muuten, ihan huvin vuoksi, jos joku viitsii, saa mainita mikä oli tämän osan lempikuva mielestään. Minusta ehkä se, jossa Lea antaa Manun Nisselle pian pojan syntymän jälkeen ^^''