Nipistys.

 

1801143.jpg

1801144.jpg

1801146.jpg

Perhe kotiutui suhteellisen hyvin uudistettuun taloonsa. Pimp my House! Varsinkin tietokone oli lapsille mieluinen hankinta. Nuoremmat saattoivat pelailla pelejä ja surfata netissä ja Leokin sai muutamia tuttavia mesen kautta.

1801149.jpg

Leo ja Lea ystävystyivät todella, ei Leo koskaan edes ollut kiusannut Leaa samalla tavalla kuin pikkuveljeään. Ehkä asiaan liittyi sekin seikka, että Leo ja Lea olivat niin samanlaisia.

1801154.jpg

Päinvastoin Kai taas vetäytyi hiljalleen omiin oloihinsa, hän tunsi itsensä usein ulkopuoliseksi katsellessaan Leon ja Lean touhuja. Mutta minkäs sille mahtaa, kun poika ei edes yrittänyt tulla toimeen isoveljensä saati sitten pikkusiskonsa kanssa. Vierauden Leota kohtaan nyt ymmärtää, olihan poikien välillä ollut alusta asti pientä känää, mutta Lean leikkiyritykset poika sivuutti kylmästi.

1801156.jpg

Minkäs sille mahtaa, Leo ja Lea ovat niin erilaisia Kaihin verrattuna.

1977790.jpg

Talvi saapui vihdoin. Leaa vain harmitti, kun Vaahteranotkoon oli hankittu kunnon aurauskalusto eikä koulusta voinut enää jäädä pois liiallisen lumentulon takia.

1801160.jpg

Huomaan itsekin, miten aika on kulunut kuin siivillä. Janna vietti syntymäpäiviään ja totesi itsekin, ettei kummoisia muutoksia kokenut harmaantuessaan. Lealla ja Kailla nyt sattui kerrankin olemaan sama mielipide jostakin: kakussa oli liikaa kermavaahtoa sillä kertaa...

1801169.jpg

Janna sai valmiiksi omakuvan itsestään, mutta ei ollut oikein tyytyväinen lopputulokseen. "Äh, ei tämä vanha pää enää muista yksityiskohtia. Olivatko hiukseni muka noin ruskeat? En enää muista...

1801172.jpg

Välikuva. Perheessä oli vajottu jonkinmoiselle "yöpaita-asteelle." Perusvaatteena 24/7 oli siis pyjama. Leostakin oli tullut finninaama, kun talon ainoa suihku tuntui aina olevan varattu eikä poika ollut päässyt kunnolla peseytymään aikoihin. Ja unohdin mainita, että perheeseen tuli radiokin. Jotkut uskalsivat välillä pistää (tai ainakin yrittää) vähän tanssiksi.

1801176.jpg

1801179.jpg

Ennen ja jälkeen. Ensinnäkin: Milloin läksyjen päälle satoi lunta matkalla bussista kotiin, kun ei ulkona pyrytä? Ja toiseksi: Olisi ihanaa osata vaihtaa vaatteet yhtä rivakasti kuin simit. Säästyisi aikaa ja eikö teistäkin ole joskus vähän nihkeää ja kankeaa yrittää ensimmäisinä kouluaamuina loman jälkeen  varhain aamulla pukea vaatteet päälle? Se siitä vaateseikasta...Jatkuu--->

1801181.jpg

Lea sai ensimmäisen kympin todistuksensa ja juoksutti sitä näyttämässä innoissaan ympäri taloa. Leonkin arvosanat olivat kiivenneet jopa kasin tienoille, vanhemmat tyytyväisiä. Kai nyt oli aina ollut kiitettävien mallioppilas...

1801183.jpg

Kaista puheen ollen, hän oli rohkaistunut ja alkanut viettää enemmän aikaa sisaruksiensa kanssa, kun ei pojalla ollut muitakaan kavereita. Ainakin taputusleikki onnistui Lean kanssa, vaikka kummallakin oli säännöt vähän hakusessa ja erilailla opittu.

1801193.jpg

Päivän parhaita hetkiä oli, kun koko perhe saapui koolle. Asko menestyi hyvin työssään arvostettuna lääkärinä eikä Jannankaan tilanteessa ollut moittimista. Jannalla oli paljon vapaapäiviä ja silloin hänellä riitti aikaa kokeilla uusia suussa sulavia ja herkullisia reseptejä eikä muullakaan perheellä ollut valittamista tähän harrastukseen.

1801195.jpg

Tyhmä...Janna oli juuri soittamassa ystävälleen Maisalle, mutta nainenpa otti ja käveli juuri sillä hetkellä talon eteen. Janna jäi bugittamaan puhelin kädessä siihen asti kunnes Maisa lähti ja vielä sen jälkeenkin. Eipä voinut ainakaan väittää Maisa olevansa töissä...

1801196.jpg

1801197.jpg

Kainkin syntymäpäivä koitti hujauksessa ja hänestä kasvoi tällainen ehkä vähän surumielisen näköinen pojankloppi. Tavoitteekseen tuli nautinto, elämäntoive päästä julkkiskokiksi. Mutta näyttääpä poika isältään vain Jannan väreissä...

1801200.jpg

1801214.jpg

Eh, en tiedä, mikä noita kahta oikein vaivasi. Leo toi kaverinaan Rikin (pitkähousuinen) koulusta ja Kai taas toisen. Ja nämä kaksi olivat toistensa kimpussa herkeämättä tai oikeastaan Riki alituisesti tökittävänä. Kai katsoi välillä irvistäen tapahtumia, muttei erityisesti puuttunut niihin... Välillä hävisivät uloskin kait tappelemaan väljemmissä tiloissa.

1801216.jpg

Askostakin tuli harmaahapsi, mutta kun pienoisen masennuksen puolella kasvoi ei hän liiemmin hymyillyt. Vaikka perheellä riitti rahaa ja kaikki oli muutenkin hyvin, oli Askolla ja Jannalla kovat paineet edetä uriensa huipulle. Aika kävi vähiin vanhuuden painaessa päälle.

1801217.jpg

...

1801218.jpg

Ai, eikö olisi saanut ottaa kuvaa? Sorry, my bad, minun mokani...

1801221.jpg

Hrh, pedofiilin näköinen äijä, joka synkein katsein seurasi pahaa-aavistamatonta Leaa...

1801223.jpg

...Mutta joka kuitenkin tanssi niin hassusti, että yksi jos toinenkin repeili Jalavan perheessä. Joku ihmehemmo... Leon nettituttavuus pistäytymässä moikkaamassa kenties?

1801225.jpg

Leon voittoputki sen kuin jatkuu hänen päästessä seikkailu-uransa huipulle! Ensin alkoi kouluarvosanat kohentua ja sitten poika paneutui tosissaan työntekoon. "Mitäs minä sanoin, iän karttuessa asenne parantuu!", totesi Janna voitonriemuisena. "Mutta kauan se kesti", moitti Asko.

1801226.jpg

Jaa...Ja tässä Leo juoksentelee ukkosmyrskyssä toivoen kokevansa valaistuksen. Tai siis toivoen salaman iskevän itseensä...Edistyksellistä...

1801227.jpg

Janna sai toisenkin taulun valmiiksi, tämä esittää suvun nimikkopuuta, Jalavaa. "Mitä sen väliä, vaikka joku tuikkaisikin vääristyneen omakuvani takkaan, mutta tämän soisin periytyvän sukupolvelta toiselle", Janna totesi arvokkaasti.

1801229.jpg

1801231.jpg

"Tyhmä salama! Ei siihen riutuneeseen puuhun vaan tänne! Katso, olen alavalla paikalla korkein piste! Miksi et voinut iskeä tänne?!" "Leo, syömään, spagettia!!", huusi Janna huvittuneena ulkona kirmaavalle pojalleen.  "Äh. Sanoitko spagettia? Tullaan!"

1801232.jpg

"Kyllä nuo vanhukset ovat sitten välillä höperöitä. Äitihän myöhästyy kohta töistä!" Paraskin puhuja, hetki sitten juoksit ympäri pihaa toivoen salaman iskevän sinuun...

 1801233.jpg

Lea kasvoi vihdoin teiniksi, tavoitteekseen tuli perhe. Elämäntoive on opetusuran huippu.

 1801236.jpg

Nyt perheessä on kolme tummahiuksista, sinisilmäistä teiniä. Pärjäävätkö vanhukset? Ja kenestähän tulee perijä...Mutta se jää päätettäväksi myöhempään ajankohtaan, Lean pitää saada vielä nauttia nuoruudestakin ennen ehkä tulevaa vastuuta.

 

Siinä kaikki tällä erää, seuraavan osan kuvat ovat jo suurinpiirtein paketissa, mutta kahtoo nyt, milloin jaksan alkaa rustata seuraavaa osaa tänne...